Blanketter och intyg

Vanliga blanketter och intyg för dig som är arbetslös.

Du loggar in hos din a-kassa för att ansöka om ersättning eller meddela ändringar som kan påverka ersättningen. Om du inte kan använda den digitala tjänsten kan du kontakta din a-kassa och få en blankett.

Söka ersättning från a-kassan (sverigesakassor.se)

Var du anställd innan du blev arbetslös? Då ska din före detta arbetsgivare fylla i ett arbetsgivarintyg till dig, så att a-kassan kan räkna ut din ersättning.

Arbetsgivarintyg (arbetsgivarintyg.nu)

Du som är arbetslös kan ansöka om att få ta med dig din svenska arbetslöshetsersättning för att söka arbete i ett annat land i EU, EES eller Schweiz. Du behöver då ett Intyg U2 från IAF.

Intyg för att söka jobb i EU (iaf.se)

Varje månad ska du lämna in en aktivitetsrapport där du ska rapportera föregående månadens aktiviteter. Du ska lämna in din aktivitetsrapport tidigast den 1:a och senast den 14:e varje månad. Det är enklast att rapportera dina aktiviteter på vår webbplats. För att kunna göra det måste du logga in med e-legitimation (till exempel mobilt bank-id).

Saknar du e-legitimation kan du fylla i blanketten Aktivitetsrapport på en dator, skriva ut den och skicka blanketten med post till oss. Adressen står på blanketten. Har du ingen dator eller skrivare kan du låna det på ett servicekontor.

Tänk på att skicka blanketten i god tid så att den hinner levereras till oss senast den 14:e. Du kan också lämna in blanketten på ett servicekontor. Du får inte skicka in blanketten via mejl.

Aktivitetsrapport Pdf, 435 kB.

Activity report in english Pdf, 440 kB.

När en arbetsgivare vill anställa dig med nystartsjobb behöver du fylla i den här blanketten och lämna till oss:

Blankett för sammanställning över intyg Pdf, 479 kB.

Blanketter för nystartsjobb som arbetsgivaren fyller i:

Ansökan om nystartsjobb (via formulär) Pdf, 501 kB.

Ansökan om nystartsjobb (via bank-id)

Förlängningsansökan (via formulär) Pdf, 434 kB.

Förlängningsansökan (via bank-id)

Meddelande om förändring för anställning med nystartsjobb Pdf, 370 kB.

När du deltar i något av våra stöd eller program kan du få aktivitetsstöd, utvecklingsersättning eller etableringsersättning. Du ansöker om ersättningen varje månad hos Försäkringskassan:

Blanketter hos Försäkringskassan (forsakringskassan.se)

Om du har jobbat och uppfyller ett arbetsvillkor kan det påverka hur många dagar du blir avstängd. Det är din a-kassa som räknar ut om du uppfyller ett arbetsvillkor. Använd den här blanketten och skicka till din a-kassa:

Begäran hos a-kassan om intygande av arbetsvillkor  Pdf, 298 kB.

Har du fått ett brev om att du kan få en varning eller blir avstängd från aktivitetsstöd, utvecklingsersättning eller etableringsersättning? Innan vi fattar ett slutligt beslut har du möjlighet att lämna uppgifter:

Lämna kompletterande uppgifter inför beslut om varning eller avstängning

Om du inte är nöjd med ett beslut vi har fattat kan du begära att vi omprövar beslutet.

Begär omprövning av ett beslut

Har du varit statligt anställd och är inskriven hos Trygghetsstiftelsen kan du i vissa fall ansöka om särskild pensionsersättning. Du ska tillsammans med din rådgivare på Trygghetsstiftelsen ha kommit överens om att ansöka om särskild pensionsersättning. Till ansökan behöver du vissa handlingar samt Arbetsförmedlingens bedömning av din arbetsmarknadssituation. Blankett för detta hittar du här.

Underlag till ansökan om särskild pensionsersättning Pdf, 407 kB.

Den här blanketten är till för dig som vill att en annan person ska vara ditt ombud i kontakter med Arbetsförmedlingen.

Fullmakt för ombud Pdf, 389 kB.

När du har hittat en arbetsgivare som vill anställa dig med etableringsjobb och ni är överens ansöker du om etableringsjobb. Fyll i blanketten och lämna till oss.

Ansök om etableringsjobb Pdf, 985 kB.

För att ansökan ska bli komplett ska arbetsgivaren lämna uppgifter om sin verksamhet och din anställning i ett arbetsgivarintyg.

Arbetsgivarintyg för etableringsjobb Pdf, 412 kB.