Kakor (Cookies)

På arbetsformedlingen.se använder vi kakor för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Vi använder också kakor för webbanalys för att kunna göra webbplatsen bättre. Du kan välja om vi får spara bara nödvändiga kakor eller om vi också får spara kakor för webbanalys.

Vad är kakor?

En kaka är en liten textfil som lagras på din dator och innehåller information om ditt besök på en webbplats. Den ger ingen information om dig som användare och överför inte virus till din dator.

En typ av kaka sparas tillfälligt på din dator när du besöker vår webbplats och tas bort när du stänger din webbläsare. Den andra typen av kaka lagras i din dator under längre tid och används vid ditt nästa besök på vår webbplats.

Alla som besöker vår webbplats och som använder kakor måste enligt lag få information om att webbplatsen innehåller kakor, vad de används till och hur du kan välja bort dem.

Om du inte vill att kakor används på din dator, kan du ändra inställningen i din webbläsares säkerhetsinställningar. Då lagras inga kakor men du kommer inte heller att kunna använda vissa funktioner, till exempel tjänster på webbplatsen som kräver inloggning.

Kakor som vi använder på Arbetsförmedlingens webbplats för att våra tjänster och funktioner ska fungera:

  • SV-internal-JSESSIONID – används för att kunna knyta användaren till ett specifikt besök.
  • Sv-cookie-consent – lagrar godkännande av kakor.
  • Af-cooke-consent – lagrar godkännande av kakor för Arbetsförmedlingens egna funktioner.

Vi använder Piwik Pro för att få en bild av hur besökare använder arbetsformedlingen.se. Piwik Pro används för att samla in användardata som är nödvändiga för att vi ska få veta hur vi kan utveckla webbplatsen på bästa sätt.

Kakor skapade av Piwik Pro analyserar vi så här:

  • _pk_id – Används för att spara anonymiserad data kopplat till unik besökare för att känna igen besökare och behålla deras olika egenskaper.
  • stg_last_interaction – Indikerar om den senaste besökarens session fortfarande körs eller om en ny session har startat.
  • stg_returning_visitor – Anger om besökaren har varit på din webbplats tidigare och därmed är en återkommande besökare.
  • _stg_optout – Hjälper till att stänga av alla spårningstaggar på arbetsformedlingen.se.
  • _pk_ses, _pk_cvar, ppms_privacy, stg_traffic_source_priority – Korttidskakor för temporär data.

Datan i Piwik Pro är anonym

Den data som samlas in i Piwik Pro är anonymiserad så att man aldrig ska kunna identifiera en enskild individ. Vi delar heller aldrig med oss av denna data till tredje part. Alla tjänster som används för datainsamling driftas i miljöer som finns inom Sveriges gränser och som är dedikerade till Arbetsförmedlingen.

Om du inte vill acceptera lagring av kakor för Piwik Pro

Om du inte vill att kakor lagras på din dator kan du stänga av funktionen. Det gör du i din webbläsares inställningar. Då lagras inga kakor, men du kommer inte heller att kunna använda vissa funktioner på webbplatsen.

Rättslig information om kakor

Lag (2003:389) om elektronisk kommunikation (riksdagen.se)

Mer om kakor och lagen om elektronisk kommunikation finns på Post- och telestyrelsens webbplats:

Post- och telestyrelsen (pts.se)