Om du varslats om uppsägning

Varsel innebär att en arbetsgivare förvarnar om en större mängd uppsägningar. Även om du inte vet om du berörs är det bra att planera för att det kanske kan bli så. Här är några tips på hur du förbereder dig.

Vad innebär varsel?

Varsel betyder att arbetsgivaren förvarnar sin personal att de kanske kommer att bli uppsagda. Arbetsgivaren är skyldig att varsla om minst fem personer i samma län riskerar att bli uppsagda på grund av arbetsbrist. Rent praktiskt innebär det att arbetsgivaren gör en anmälan både till den fackliga organisationen och till oss. Anmälan innehåller bland annat skälen till de planerade neddragningarna, när de kommer att ske och hur många som omfattas.

Om du varslats och riskerar att bli uppsagd

Alla som varslas behöver inte bli uppsagda. Men även om du inte vet om du berörs är det bra att planera för att det kanske kan bli så. Här är några tips på hur du kan förbereda dig.

  • Kolla upp vad som gäller med till exempel uppsägningstid, försäkringar, tjänstepension med mera. Om det finns ett kollektivavtal på din arbetsplats kan du vända dig till ett trygghetsråd för att få information och olika slags stöd.
  • Lägg upp en profil här på vår webbplats. Du matchas mot arbetsgivare som söker just din kompetens, och arbetsgivare kan hitta och ta kontakt med dig direkt.
  • Ta hjälp av Karriärvägledning på egen hand. Här får du verktyg för att vägleda dig själv mot jobb eller utbildning.
  • Gå in på Din jobbansökan och få tips om hur du vässar ditt cv, brev och din intervju. Då är du redo om och när det är dags att börja söka jobb.

När du har blivit uppsagd

Om du blir arbetslös ska du skriva in dig hos oss din första arbetslösa dag. Det gör du enklast här på webbplatsen.

När du blir arbetslös