Kommunikatör

En kommunikatör sitter i ett möte och antecknar.

Få koll på yrket

Här får du veta mer om arbetsuppgifter, lön och jobbmöjligheter i olika delar av landet. Du får också koll på vad som krävs i form av utbildning och personliga förmågor för att passa för yrket.

Vägen till yrket

Yrket kräver vanligtvis eftergymnasial utbildning i någon form.

  • Eftergymnasial utbildning

    Utbildning till kommunikatör finns på flera högskolor och universitet på program för medier- och kommunikationsvetenskap. Kandidatutbildningen omfattar tre års studier. Det finns också utbildningar på avancerad nivå. Kommunikatörer kan också ha andra utbildningsbakgrunder, till exempel samhällsvetenskapliga eller kulturvetenskapliga. En utbildning i journalistik eller marknadsföring kan vara en alternativ väg in i yrket. Det finns också privata utbildningar samt utbildningar inom Yrkeshögskolan.

Få stöd

Kontakta studie- och yrkesvägledare

Är du osäker på vad du behöver läsa in eller hur du ska planera? Då kan en studie- och yrkesvägledare i din kommun hjälpa dig hitta rätt kurs, planera och skicka in ansökan.

Välj kommunen som du bor i

Har du utbildning eller yrkeserfarenhet, men saknar intyg?

Du som har erfarenhet från ett yrke i Sverige eller något annat land alternativt har en utländsk utbildning och behöver få din kunskap formellt erkänd kan ansöka om validering.

Validera din kompetens eller utbildning

Kolla upp ett yrke

Se lön, arbetsuppgifter och möjligheter till arbete. Sök bland 300 yrken.

Hitta din väg framåt!

Hur nöjd är du med tjänsten?

Välj från inte alls nöjd till mycket nöjd