När du behöver byta yrke

Är ditt jobb på väg att ersättas av robotar, har det försvunnit under pandemin eller har du valt fel yrke? Då är det dags att byta spår. Kanske behöver du omskola dig eller direkt använda din kompetens från tidigare jobb i ett nytt yrke. Vi tipsar om vägen till en ny karriär med goda framtidsutsikter.

Jobben att satsa på

I våra yrkesprognoser ser du framtidsutsikterna för cirka 300 yrken och branscher. Se om du hittar något yrke som passar dig. Här får du också tips om eventuella utbildningsvägar.

Hitta yrkesprognoser

Framtidens jobb – heta yrken nu och fem år framåt

Fundera på vad som passar dig

Att veta vad du är bra på är den bästa utgångspunkten för att hitta jobb som passar dig. Vi har guiden som hjälper dig att kartlägga dina styrkor, intressen, värderingar och drömmar.

Kartlägg dina kompetenser

Skola om dig till ett nytt yrke

För att byta yrke kan du behöva vidareutbilda dig. Allt handlar om vilket yrke du vill satsa på. Vissa yrken kräver bara några månader, andra flera år. Här hittar du en översikt på de vanligaste utbildningsvägarna för vuxna.

Utbildningsvägar

Välj rätt – lär dig mer om ett yrke

Vi har samlat kunskap om över 300 yrken. Du får veta det mesta som kan intressera dig, till exempel om yrket har goda framtidsutsikter. Allt för att du ska satsa på rätt yrke.

Hitta yrken

Kolla lediga jobb direkt

Kanske passar din kompetens och erfarenhet redan i ett nytt yrke. Då är det bara att söka! I Platsbanken hittar du alla lediga jobb som är anmälda till Arbetsförmedlingen.

Lediga jobb i Platsbanken

Låt arbetsgivare hitta dig

Alla jobb annonseras inte. Ett tips är därför att se till att arbetsgivare hittar dig. Gör dig synlig i sociala medier och använd de möjligheter ditt nätverk kan ge.

Fler tips om att hitta jobbet du vill ha