Nyheter

 • Nu är det dags för etapp 2 i införandet av rusta och matcha

  Publicerad: 2021-07-02

  Nu är det dags för etapp 2 i införandet av rusta och matcha

  Matchningstjänsten rusta och matcha är i full gång att införas i hela Sverige. Det är ett steg i reformeringen av Arbetsförmedlingen. Införandet startade med etapp 1 i maj 2021, då rusta och matcha infördes i 53 kommuner. Nu är det dags för etapp 2 och förfrågningsunderlag till fristående aktörer publiceras den 2 juli för ytterligare 101 kommuner. Tjänsten startar sedan den 29 september. Det innebär att stöd och matchning kommer att sägas upp i de aktuella kommunerna.

 • Goda jobbchanser inom vården

  Publicerad: 2021-07-01

  Goda jobbchanser inom vården

  Den som slutför gymnasiet eller sina högskolestudier och väljer ett vårdyrke har störst möjligheter att få jobb de närmaste åren. Den som vill bli snickare, lärare, systemutvecklare eller ingenjör behöver inte heller oroa sig för att hitta lediga jobb. Det visar Arbetsförmedlingens senaste yrkesprognos som sträcker sig fram till 2026.

 • TEMA: Hur klarar vi den ökande långtidsarbetslösheten?

  Publicerad: 2021-06-29

  TEMA: Hur klarar vi den ökande långtidsarbetslösheten?

  Långtidsarbetslösheten har nått rekordnivåer till följd av pandemin när nya grupper på arbetsmarknaden drabbas. Men samtidigt finns det stora möjligheter att komma tillbaka.

 • Arbetsförmedlingen lämnar ny rapport om likvärdig service

  Publicerad: 2021-06-16

  Arbetsförmedlingen lämnar ny rapport om likvärdig service

  Samordnade tjänster både i egen och avtalad regi. Så bygger Arbetsförmedlingen en likvärdig service för arbetssökande och arbetsgivare i hela landet. I en ny återrapport till regeringen ger myndigheten en omfattande beskrivning av arbetet.

 • Arbetsförmedlingen satsar på tv-program om arbetsmarknaden

  Publicerad: 2021-06-14

  Arbetsförmedlingen satsar på tv-program om arbetsmarknaden

  Arbetsförmedlingen börjar producera tv-program med fokus på att belysa viktiga arbetsmarknadsfrågor ur nya perspektiv.

 • Ny metod får utrikesfödda kvinnor snabbare i arbete

  Publicerad: 2021-06-09

  Ny metod får utrikesfödda kvinnor snabbare i arbete

  Nyanlända kvinnor kan lättare få in en fot på arbetsmarknaden genom att kartlägga informell kompetens. Det visar en ny metod som Arbetsförmedlingen utvecklat, och som matchar nyanlända kvinnor och män som haft uppehållstillstånd minst fyra år till en arbetsgivare för att öka sysselsättningsgraden.

 • Sommarjobb blir en del av projektet Ungdomsjobb 2021

  Publicerad: 2021-05-20

  Sommarjobb blir en del av projektet Ungdomsjobb 2021

  Regeringsuppdraget Jobb för ungdomar med en medelstilldelning på 200 miljoner kronor gick till Arbetsförmedlingen den 11 mars. Ett nytt regeringsuppdrag, Sommarjobb för ungdomar, med en medelstilldelning på 180 miljoner kronor kom den 22 april. Båda uppdragen kommer att ledas och styras inom Arbetsförmedlingens projekt Ungdomsjobb 2021.

 • Om Qanon och Arbetsförmedlingen

  Publicerad: 2021-05-07

  Om Qanon och Arbetsförmedlingen

  I Svenska Dagbladet (SvD) idag, den 7 maj, beskrivs hur konspirationsteorin Qanon gör sitt intåg i Sverige och hur åsikterna infiltrerar myndigheter där Arbetsförmedlingen nämns som ett exempel.

 • Webbinar: Samarbete viktigt för lyckat intensivår

  Publicerad: 2021-04-23

  Webbinar: Samarbete viktigt för lyckat intensivår

  Onsdagen den 21 april arrangerade Arbetsförmedlingen ett webbinar som startskott för intensivåret. Insatsen är tänkt som ett snabbspår till jobb för nyanlända. 50 arbetsförmedlare arbetar redan med uppdraget och utbildningen är i full gång.

 • Intensivåret ska ge nyanlända jobb

  Publicerad: 2021-04-20

  Intensivåret ska ge nyanlända jobb

  Under ett år får deltagarna möjlighet att utbildas i svenska, delta i yrkesutbildning eller praktik på heltid. Intensivåret startade den 15 april 2021 och är en ny inriktning för nyanlända som deltar i etableringsprogrammet.