Nyheter

 • Extratjänster fasas ut under 2022

  Publicerad: 2021-12-23

  Extratjänster fasas ut under 2022

  Extratjänsterna fasas ut under 2022. Det sker enligt regeringens instruktioner till Arbetsförmedlingen i regleringsbrevet för kommande år. Däremot berörs inte redan fattade och pågående beslut.

 • Utvecklat samarbete med Kriminalvården

  Publicerad: 2021-12-21

  Utvecklat samarbete med Kriminalvården

  Antalet klienter vid frivården som behöver stödet beräknas öka kraftigt de närmaste åren. För att möta detta behöver myndigheternas resurser organiseras så att fler får ett ändamålsenligt stöd. Ingen deltagare i Krami kommer att stå utan insats.

 •  Ett decennium med etableringsuppdraget

  Publicerad: 2021-12-20

   Ett decennium med etableringsuppdraget

  Integrationen på arbetsmarknaden tar tid och utbildning är avgörande för möjligheten att få ett arbete. Det visar en kartläggning av etableringsuppdragets första decennium som Arbetsförmedlingen har gjort.

 • Arbetsförmedlingen vidare till final i Svenska Jämställdhetspriset

  Publicerad: 2021-12-07

  Arbetsförmedlingen vidare till final i Svenska Jämställdhetspriset

  Arbetsförmedlingen har nominerats till Svenska Jämställdhetspriset för vårt jämställdhetsarbete med fokus på hur våld kan vara en dold orsak till arbetslöshet. Nu står det klart att myndigheten går vidare till finalen som är 8–9 februari.

 • Arbetsförmedlingen svarar på remiss om lagförändringar

  Publicerad: 2021-11-12

  Arbetsförmedlingen svarar på remiss om lagförändringar

  Reformeringen av Arbetsförmedlingen går vidare. Arbetsförmedlingen har lämnat sitt remissvar om förslag till lagförändringar för den reformerade myndigheten.

 • Yrkesprognos: Utblick över åren 2022 och 2026

  Publicerad: 2021-11-10

  Yrkesprognos: Utblick över åren 2022 och 2026

  Arbetsförmedlingen har under en längre tid regelbundet publicerat prognosrapporten ”Var finns jobben”. Som ett led i Arbetsförmedlingens utvecklade och förändrade yrkesprognosarbete har vi valt att även göra förändringar i hur vi presenterar de övergripande resultaten på yrkesområdesnivå. Rapporten Yrkesprognoser – en utblick över åren 2022 och 2026 beskriver konkurrenssituationen inom 15 olika yrkesområden samt några utmaningar inom området kompetensförsörjning.

 • Ny rapport om äldre på arbetsmarknaden

  Publicerad: 2021-11-08

  Ny rapport om äldre på arbetsmarknaden

  174 000 fler äldre jobbar idag än för tio år sedan. Det gäller framför allt personer från 55–64 år, men allt fler jobbar också efter att de fyllt 65 år. Det visar en ny rapport från Arbetsförmedlingen om äldres arbetsmarknad.

 • Likvärdig service målet när samarbetet med Kriminalvården förändras

  Publicerad: 2021-11-05

  Likvärdig service målet när samarbetet med Kriminalvården förändras

  Samarbetet mellan Arbetsförmedlingen och Kriminalvården behöver utvecklas. Dels behöver verksamheten anpassas så att likvärdig service kan ges i hela landet, dels på grund av att antalet klienter i frivården väntas öka.

 • Informationsinsats mot arbetslivskriminalitet startar

  Publicerad: 2021-11-02

  Informationsinsats mot arbetslivskriminalitet startar

  Låt oss stoppa att människor utnyttjas på jobbet. Det är huvudbudskapet i den informationsinsats som Arbetsförmedlingen tillsammans med sju andra myndigheter lanserar i dag, den 2 november.