"En stimulerande miljö, kompetens, sköna kollegor, högt tempo."

Annika Linder, verksamhetsutvecklare på Arbetsförmedlingen.

Annika Linder är verksamhetsutvecklare hos oss och på kontoret i Malmö. Här berättar Annika hur det är att arbeta på Arbetsförmedlingen.

Vad var det som gjorde att du sökte dig till Arbetsförmedlingen?

– Jag hade tidigare jobbat på regional nivå inom både offentlig och privat sektor. Jag ville gärna jobba i en större myndighet där det finns en bredd i verksamheten som gör att man har möjlighet att växa och utvecklas.

Vilken uppfattning hade du om Arbetsförmedlingen innan? Har den ändrats?

– Jag hade en positiv bild av Arbetsförmedlingen som en stor och viktig myndighet med ansvar för ett intressant politikområde. Det jag har upptäckt är att Arbetsförmedlingen är så mycket mer och min förståelse och respekt för myndighetens komplexa uppdrag har breddats och fördjupats.

Hur ser du på om det finns möjligheter till utveckling för dig?

– Som en stor myndighet i förändring finns det bra möjligheter till utveckling. Under mina 18 år på myndigheten har jag fått möjlighet att byta arbetsuppgifter många gånger, vilket har byggt på min kompetens och mina färdigheter. Jag började som upphandlare och upphandlingsjurist och jobbar idag som verksamhetsutvecklare och inom förändringsledning. Tillsammans med andra delar av myndigheten utvecklar jag processer och metoder, till exempel inom vår verksamhet med fristående aktörer.

Om du skulle rekommendera en vän att söka sig till Arbetsförmedlingen, vilka argument skulle du i första hand använda?

– På Arbetsförmedlingen får du en stimulerande miljö, här finns kompetens, sköna kollegor, högt tempo, frihet under ansvar och stora möjligheter att påverka och göra skillnad på riktigt.

Vad tycker du mest om att göra på fritiden?

– Jag hänger med familj och vänner, sjunger i kören Happy Voices, vandrar och vinterbadar, läser mycket; både fack- och skönlitteratur.

Är du intresserad av att jobba hos oss?

Här ser du vilka lediga jobb som finns att söka hos oss just nu.

Lediga jobb

Läs mer om Arbetsförmedlingen som arbetgivare och vad det innebär att arbeta hos oss.

Vi erbjuder