Vi erbjuder

Vi är drygt 11 000 medarbetare över hela landet som jobbar för att få Sverige i arbete. Vårt mål är att vara en tillitsfull, inkluderande och utvecklande arbetsplats. Här kan du läsa om vad vi erbjuder våra medarbetare.

Möjlighet till karriär och utveckling

Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter med många spännande och ansvarsfulla arbetsuppgifter.

Utvecklas inom myndigheten

Vi strävar efter att underlätta karriär och intern rörlighet. Eftersom du arbetar på en stor myndighet som utvecklas i snabb takt finns också stora möjligheter att dina drivkrafter och kompetens tas tillvara. Det är också nödvändigt för Arbetsförmedlingens utveckling.

En stor del av lärandet sker i arbetsvardagen tillsammans med dina kollegor. Du har även stora möjligheter till kompetensutveckling genom till exempel interna och externa utbildningar.

Utvecklas som ledare

Arbetsförmedlingens medarbetarskap och chefskap karaktäriseras av vilja till utveckling, ansvarstagande och samarbete. Det bygger en kultur präglad av tillit, trygghet och öppenhet. Med tydliga ramar, mål, förväntningar och uppföljning skapar vi förutsättningar för att utvecklas, leverera kundvärde och lyckas med vårt uppdrag.

Det finns många intressanta möjligheter om du vill utveckla ditt ledarskap hos oss. För våra chefer finns det bland annat coachning, mentorskap och ledarutbildningar. För medarbetare som vill utveckla sitt ledarskap så finns möjlighet till förberedande chefsprogram.

Bra förmåner och villkor

På Arbetsförmedlingen har du många förmåner. Här är ett urval:

  • Friskvård: vi erbjuder våra medarbetare friskvård på arbetstid och ett friskvårdsbidrag på 3500 kr.
  • Flexibla arbetsformer: flexibel arbetstid och möjlighet att arbeta upp till hälften av arbetstiden på distans, med hänsyn till verksamhetens behov.
  • Hos oss har du goda semesterförmåner: från 28 dagar upp till 35 dagar semester per år samt betald semester redan under ditt första år som anställd.
  • Löneväxling: medarbetare kan byta semesterdagar mot mer lön eller extra pensionsavsättning. Vi har även möjlighet att byta lön mot fler semesterdagar eller extra pensionsavsättning.
  • Ersättning för läkarvård och sjukvård: medarbetare får ersättning för vissa sjukvårds- och tandvårdskostnader samt receptbelagda läkemedel.
  • Vi erbjuder kompletterande ersättning vid föräldraledighet, tjänstepension och övriga förmåner.

Förmåner och villkor för statligt anställda (arbetsgivarverket.se)

God arbetsmiljö

Arbetsförmedlingen är en hälsofrämjande arbetsplats. Det innebär att vi arbetar medvetet och systematiskt med att främja en hållbar och hälsosam arbetsmiljö och förebygga ohälsa och olycksfall i arbetet.

Att skapa friska arbetsplatser är viktigt för att förebygga ohälsa. Som anställd hos oss har du till exempel friskvårdsbidrag och möjlighet att träna på arbetstid. Våra hälsoinspiratörer hjälper medarbetare att utveckla sin hälsa på och utanför arbetsplatsen.

Vi vill ge våra medarbetare goda möjligheter till balans mellan arbete och fritid. Därför har vi exempelvis flexibel arbetstid och möjlighet till distansarbete.

Var med och bidra till samhällsnytta

Arbetsförmedlingens uppdrag handlar i grunden om att bidra till en väl fungerande arbetsmarknad. Vårt jobb är att så effektivt som möjligt föra samman arbetssökande med arbetsgivare. Vi skapar möjligheter för arbetsgivare att hitta den kompetens de behöver. Vi vägleder, rustar och matchar de som står längre ifrån arbetsmarknaden.

Om du väljer en karriär på Arbetsförmedlingen bidrar du till samhällsnytta och en hållbar utveckling. Vi har ett viktigt samhällsuppdrag genom att få företag och människor att växa. Med stort engagemang, ett inklude­rande perspektiv och vilja att ta ansvar jobbar vi för att få Sverige i arbete.

Mer information

Lediga jobb

Spana in vilka lediga jobb som finns att söka hos oss just nu.

Vårt uppdrag

Vi för samman de som söker medarbetare med dem som söker jobb - så effektivt som möjligt.

Följ oss på Linkedin

På Linkedin kan du se vilka som jobbar hos oss. Genom att följa oss får du koll på vad som är på gång.