Systemarkitekt

Ning Yuan, systemarkitekt

film
/

1 minut 44 sekunder

”Det finns alltid smartare kollegor att fråga, … och det är en positiv omgivning som passar mig väldigt bra.”

Ning Yuan är systemarkitekt på Arbetsförmedlingen. Han räknar upp flera anledningar till att han trivs så bra på jobbet och tillägger att han gärna rekommenderar vänner och bekanta att börja jobba på Arbetsförmedlingen.

Jag är med hela vägen

– Tidigare jobbade jag som konsult och befann mig antingen i början, mitten eller slutet av ett projekt men här på Arbetsförmedlingen är jag med hela vägen, från att vi startar ett projekt tills att vi är färdiga. Och det känns bra att det konkret går att se hur systemen vi utvecklar förenklar för arbetssökande att få jobb, säger Ning.

Effektiv och stöttande organisation

Arbetsförmedlingens stora it-verksamhet med system som samtidigt är både komplicerade och utmanande att utveckla är inslag i jobbet som passar Ning. Och trots att det är en stor organisation går allt både snabbare och effektivare än vad han trodde när han började jobba här.

– Här jobbar vi alltid nära varandra i team och mina kollegor är väldigt duktiga och erfarna. Jag lär mig mycket av dem.

Ning Yuan blev anställd i augusti 2022. Förutom att utveckla sina yrkeskunskaper lär han sig även svenska bättre än på sina tidigare jobb.

– Både som forskare på universitet och som konsult på Stockholms stad pratade vi mest engelska på jobbet. Jag är född i Kina och vill hela tiden utveckla min svenska och det går mycket fortare här på it-avdelningen där vi mest pratar svenska.

Lediga it-jobb

Spana in vilka lediga it-jobb som finns att söka hos oss just nu.

Lediga it-jobb på Arbetsförmedlingen