"Jag har känt mig välkommen i teamet sedan första dagen"

Niklas Sahlberg

Niklas Sahlberg gjorde sin praktik på Arbetsförmedlingen. Nu är han anställd som backend-utvecklare på vårt huvudkontor i Solna.

Vilken yrkesbakgrund och utbildning har du?

– Jag har tidigare arbetat som it-ansvarig på en grundskola. Jag har gått utbildningen javautvecklare på Nackademin.

Varför valde du att börja jobba hos oss efter din praktik?

– Jag sökte jobbet som backend-utvecklare efter min praktik eftersom jag trivdes så bra på Arbetsförmedlingen och med teamet under min LIA-period (lärande i arbete). Jag har känt mig välkommen i teamet sedan första dagen och blivit behandlad som en riktig kollega och inte bara som ”praktikanten”. För mig har det varit viktigt att få göra riktiga arbetsuppgifter redan från start.

Vad är det bästa med att jobba på Arbetsförmedlingen?

– Alla fantastiska kollegor som dagligen hjälps åt och som jobbar mot samma mål. Det är ett bra samspel mellan ledning och kollegor och man får sin röst hörd oavsett vem man är på Arbetsförmedlingen. Det känns även bra att veta att man jobbar för något viktigt som bidrar till stor samhällsnytta. Värdegrunden på Arbetsförmedlingen som är väldigt inkluderande oavsett ens förutsättningar eller bakgrund är ytterligare en anledning till att jag trivs så bra.

Har du något råd till andra studenter som är intresserade av att jobba här?

– Allt handlar inte om vad man kan, utan om viljan att lära sig. Det kommer att vara lite klurigt i början men ge inte upp! Det man har lärt sig i skolan är en bra grund för arbetet men det kommer att vara väldigt mycket som är nytt så var nyfiken och var inte rädd för att ställa frågor.

Är du intresserad av att jobba hos oss?

Här ser du vilka lediga jobb som finns att söka hos oss just nu.

Lediga jobb

Läs mer om Arbetsförmedlingen som arbetgivare och vad det innebär att arbeta hos oss.

Vi erbjuder