Vår rekryteringsprocess

Rekrytering är ett viktigt ämne för oss på Arbetsförmedlingen. Vi vill att vår process ska vara träffsäker, effektiv och rättvis. Vi behöver rätt kompetens på rätt plats för att utföra vårt viktiga samhällsuppdrag. Här kan du läsa hur det går till när du söker jobb hos oss.

Två personer skakar hand.


Ansökan

Är du intresserad av ett jobb som är utannonserat hos oss? Skicka in din ansökan via vårt digitala rekryteringssystem Varbi. Du hittar en länk till systemet i annonsen. I Varbi får du också veta mer om vilka ansökningshandlingar du ska skicka in för det aktuella jobbet. I våra annonser hittar du vilka grundläggande krav som ställs och vilka personliga egenskaper vi letar efter. Vi håller dig informerad om rekryteringen via e-post.

När ansökningstiden har gått ut gör vi ett urval baserat på hur väl du uppfyller de krav som ställts för tjänsten. Uppfyller du kraven för tjänsten går du vidare till nästa steg i processen.

Tester

Vi använder ofta olika typer av test för att bedöma vilka kandidater som går vidare i urvalet. Att använda test tidigt i urvalsprocessen ger oss möjlighet till en objektiv bedömning då du och de andra kandidaterna får samma förutsättningar att genomföra samma uppgifter. Testen mäter egenskaper som är viktiga för tjänsten, exempelvis personlighetsdrag och problemlösningsförmåga. Ibland får du som kandidat även göra arbetsprov.

Intervju

Här får vi båda chansen att få en fördjupad bild av varandra. Vi ställer frågor som utgår från olika situationer som är relevanta för arbetet. Vi berättar mer om tjänsten och om Arbetsförmedlingen som arbetsplats, och självklart har även du möjlighet att ställa frågor.

Referenser

Går du vidare och blir en av våra slutkandidater kommer vi att kontakta dina referenser.

Återkoppling

Efter att ha kontaktat referenser gör vi en slutlig bedömning och är du vår slutkandidat är vi glada över att kunna ge dig ett anställningserbjudande. Har du inte kallats till intervju får du ett besked när rekryteringsprocessen är genomförd.

Mer information

Lediga jobb

Spana in vilka lediga jobb som finns att söka hos oss just nu.

Lediga jobb

Vi erbjuder

Läs mer om de förmåner som du har som anställd hos oss.

Vi erbjuder

Följ oss på Linkedin

Genom att följa oss får du koll på vad som är på gång.

Arbetsförmedlingen på Linkedin