Utvecklare

Oskar Nygårds, utvecklare

film
/

1 minut 12 sekunder

”Det bästa är att se nyttan man skapar.”

Oskar Nygårds är systemutvecklare på Arbetsförmedlingen. Teamet som han ingår i jobbar med utveckling av myndighetens besluts- och ärendehanteringssystem, BÄR. Det är ett system som successivt gör arbetsförmedlarnas handläggning av ärenden betydligt enklare och effektivare.

Drivkraften att hjälpa människor få jobb

Oskar utbildade sig online på egen hand och sökte därefter jobb som trainee hos Arbetsförmedlingen. För honom var det ett enkelt val att söka jobb på en myndighet som Arbetsförmedlingen i stället för i den privata sektorn eller som konsult.

– Jag sökte mig hit för att jag har ett brinnande it-intresse och vill hjälpa människor att få jobb. Jag rekommenderar gärna andra att söka jobb här, säger han.

Bra samarbete är inspirerande och gör nytta

Oskar blev anställd 2020, mitt under pandemin. Det innebar distansarbete och enbart digitala kontakter med hans nya kollegor. En annorlunda introduktion till ett nytt jobb, som Oskar ändå upplevde som förvånansvärt effektiv. Men det kändes bra när restriktionerna väl släppte och han fick komma till huvudkontoret och arbeta tillsammans på plats.

– Ja, verkligen och att få jobba i ett team med så många duktiga kollegor är väldigt lärorikt. Och eftersom utvecklingen av plattformen som vi jobbar med är ett fokusområde så samarbetar vi mycket med andra team. Det vi gör innebär många releaser som måste synkas med andra team som jag tycker är utvecklande och inspirerande. När något vi arbetat med går ut i produktion till användarna och man får se nyttan på riktigt, inser man vilken skillnad vi gör.

Även arbetsmiljön och friskvård ett stort plus

Oskar säger att han hade vissa fördomar om jobbet på Arbetsförmedlingen innan han började. Men det visade sig snart att de inte besannandes.

– Innan jag började här var jag lite orolig för att det skulle kunna vara en karriärtävling på en så här stor avdelning. Men jag insåg snart att det är tvärtom, här hjälper alla varandra.

Något annat som överraskade Oskar som nybliven statsanställd var arbetsmiljön.

– Jag blev även överraskad av att lokalerna på huvudkontoret är så fina och ändamålsenliga. Det är stort och luftigt, gott om skärmar, bra mötesrum som är lätt att boka. Jag vill även slå ett slag för friskvårdsbidraget och möjligheten att ta ut en friskvårdstimme i veckan.

Lediga it-jobb

Spana in vilka lediga it-jobb som finns att söka hos oss just nu.

Lediga it-jobb på Arbetsförmedlingen