"Man lär sig nya saker varje dag och utvecklar nya kompetenser."

Johan Villafana, arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen.

Johan Villafana är arbetsförmedlare hos oss och jobbar på vårt kontor i Järfälla. Här berättar Johan hur det är att arbeta på Arbetsförmedlingen.

Vad var det som gjorde att du sökte dig till Arbetsförmedlingen?

– Jag sökte mig till Arbetsförmedlingen för att jag trivs bra med att jobba med människor och brinner för arbetsmarknadsfrågor.

Vilken uppfattning hade du om Arbetsförmedlingen innan? Har den ändrats?

– När jag sökte mig till Arbetsförmedlingen lockades jag främst av myndighetens värderingar, jag hade en ganska allmän bild av myndighetens uppdrag och roll. Nu kan jag bekräfta att Arbetsförmedlingen verkligen har en nyckelfunktion, inte bara som ett viktigt instrument för arbetsmarknadspolitiken utan även som en viktig aktör för att få människor att utvecklas för att kunna få en anställning.

Hur ser du på om det finns möjligheter till utveckling för dig?

– Jag tycker att utvecklingsmöjligheterna på myndigheten är goda. Ärendena i sig är väldig olika, vilket gör att man lär sig nya saker varje dag och utvecklar nya kompetenser. Detta gör att man har möjlighet att söka sig vidare till andra tjänster inom myndigheten. Det är viktigt för mig att kunna ”stretcha min komfortzon” genom att lära mig nytt, men det underlättar också för mig att erbjuda bästa möjliga service. Jag har också fått ett utökat ansvar som bland annat introduktionshandledare och är identifierad som en framtida ledare.

Om du skulle rekommendera en vän att söka sig till Arbetsförmedlingen, vilka argument skulle du i första hand använda?

– Jag kan absolut rekommendera en vän att söka sig till myndigheten. Jag är stolt över min arbetsplats och framför allt medarbetarskapet. Vi har en kultur av att möta människan bakom arbetsrollen, vare sig det sker digitalt eller fysiskt. Vi frågar alltid hur vi mår innan vi pratar om arbetsuppgifterna som ska utföras. Det gör att vi känner oss trygga med varandra och i våra roller och har bra dialoger och en god stämning på jobbet.

Vad tycker du mest om att göra på fritiden?

– Jag älskar att lyssna på musik! Det får mig att må bra och tänka positivt och positivitet skapar ju mer positivitet, precis som ett leende hos en människa alltid skapar fler leenden.

Är du intresserad av att jobba hos oss?

Här ser du vilka lediga jobb som finns att söka hos oss just nu.

Lediga jobb

Läs mer om Arbetsförmedlingen som arbetgivare och vad det innebär att arbeta hos oss.

Vi erbjuder