Snabbintervjua via video

Framtidens rekrytering blir mer digital. Med hjälp av vårt digitala rekryteringsverktyg snabbintervjuer kan du hålla dina anställningsintervjuer på distans, digitalt via video.

Skapa en snabbintervju Mina snabbintervjuer

Ett enkelt verktyg för dig som vill rekrytera online

Hur fungerar en digital intervju? Delta på vår demo!

Anmäl dig gärna till en digital demo där vi visar hur snabbintervjuer fungerar och där du kan passa på att ställa eventuella frågor.

  • 23 augusti klockan 11.30–12.00
  • 27 september klockan 11.30–12.00
  • 25 oktober klockan 11.30–12.00
  • 23 november klockan 11.30–12.00

Mejla dina kontaktuppgifter till snabbintervjuer@arbetsformedlingen.se och ange vilket datum du vill delta så återkommer vi med länk till demotillfället.

Vad är snabbintervjuer?

Snabbintervjuer är ett digitalt rekryteringsverktyg där du kan träffa kandidater i en kort videointervju. I verktyget skapar du ett intervjutillfälle och bjuder in kandidaterna du vill träffa för en onlinerekrytering. Intervjuerna sker löpande direkt efter varandra och i den turordning som kandidaterna har fått som köplats.

  • Innan jobbintervjuerna sker kan du förbereda dina intervjufrågor i rekryteringsverktyget samt ange de egenskaper och kompetenser du söker. På så sätt blir dina intervjuer mer kompetensbaserade.
  • Under intervjuerna kan du enkelt dokumentera det som känns viktigt och använda som ett stöd i din fortsatta rekryteringsprocess.
  • Efter intervjuerna får du en sammanställning som du kan skriva ut eller spara som PDF. Sammanställningen ger dig en överblick som kan hjälpa dig att rekrytera rätt.

Vanliga frågor och svar om snabbintervjuer

Kom igång med snabbintervjuer

För att använda snabbintervjuer behöver du först skapa ett konto på arbetsformedlingen.se.

Skapa arbetsgivarkonto

Har du redan ett konto kan du skapa din första snabbintervju direkt.

Logga in på ditt arbetsgivarkonto

Villkor för snabbintervjuer

Innan du använder snabbintervjuer när du gör en digital intervju måste du känna till våra villkor. Ett av villkoren är att du som arbetsgivare har för avsikt att erbjuda en anställning när du använder snabbintervjuer.

Villkor för snabbintervjuer

Lyckas med din anställningsintervju

Att hålla strukturerade intervjuer kan vara en konst och kräver viss intervjuteknik. Att vara väl förberedd och ha rätt förutsättningar är viktiga faktorer för att hålla en effektiv arbetsintervju.

Håll effektiva anställningsintervjuer