Så här annonserar du i Platsbanken

När du har ett arbetsgivarkonto kan du annonsera hos oss kostnadsfritt. Annonsen visas i Platsbanken och i den europeiska platsbanken Eures. Även andra jobbsökartjänster som Linkedin kan visa den.

Stor spridning

Kostnadsfritt

Skapa konto och logga in

Du kan använda din mobil, surfplatta eller dator för att publicera en annons.

Logga in på ditt arbetsgivarkonto

Har du inget konto kan du skapa ett konto kostnadsfritt.

Skapa arbetsgivarkonto

Villkor för annonsering

Innan du annonserar i Platsbanken måste du känna till våra annonseringsvillkor. Ett av villkoren är att annonser inte får uppfattas som diskriminerande eller bryta mot diskrimineringslagen.

Annonseringsvillkor

Skapa din annons

Klicka på Skapa annons högst upp på sidan.

Fyll i uppgifterna om jobbet och arbetsplatsen. Du ser samtidigt en förhandsgranskning till höger av hur annonsen kommer att se ut när den är publicerad.

När du fyllt i alla uppgifter klickar du på Granska och skicka. Då visas hela annonsen exakt som den kommer att se ut på Platsbanken efter publicering. Du kan också spara utkast och fortsätta senare.

När du är nöjd med din annons, klicka på Publicera annons.

Efter cirka 15 minuter kommer din annons att publiceras på Platsbanken.

Hantera dina annonser

När du skapat en annons läggs den till en lista med dina andra annonser. I listan kan du också redigera, kopiera och ta bort en annons.

Du kan filtrera och söka efter dina olika annonser högst upp på sidan. Varje annons har en status, exempelvis utkast, publicerad eller avpublicerad.

Så skriver du en annons som träffar rätt

För att få rätt personer att söka jobbet behöver du skriva en attraktiv jobbannons. Vi guidar dig i hur du skriver en bra annons och hur du når rätt sökande med hjälp av Platsbankens filter.

8 tips för en bra jobbannons

Har du en fråga om annonsering?

Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna som rör annonsering i Platsbanken.

Vanliga frågor och svar om annonsering