Rekrytera i Europa

Söker du medarbetare, men lyckas inte hitta rätt kompetens i Sverige? Arbetsförmedlingen Eures kan hjälpa dig att anställa utländsk arbetskraft från ett annat europeiskt land. Våra rekryteringsteam ger råd och stöd under rekryteringsprocessen, medarrangerar rekryteringsträffar och annonserar lediga tjänster.

Stöd vid anställning av utländska medborgare från EU/EES

Arbetsförmedlingen Eures hjälper dig med vad som är viktigt att tänka på innan, under och efter rekrytering av utländska medborgare från ett land inom EU, EES eller Schweiz. Vi ger även information om möjligheter till ekonomiskt stöd till dig som kan erbjuda ett integrationsprogram när du anställer en medborgare från ett annat EU-medlemsland, Norge eller Island. Du ansöker om det ekonomiska stödet via EU-projektet Targeted Mobility Scheme.

Targeted Mobility Scheme

Annonsering av lediga tjänster

Arbetsförmedlingen Eures kan hjälpa dig som är arbetsgivare med riktad annonsering i valda EU/EES-länder. Kontakta oss för mer information.

Eures-portalen är en gemensam plats- och kandidatbank för arbetsgivare och arbetssökande inom EU, EES och Schweiz. När du har lagt in en annons i Platsbanken så kommer den automatiskt att visas i Eures-portalen. Genom att skapa ett konto i Eures-portalen kan du söka efter kandidater vars cv överensstämmer med dina krav och önskemål.

Euresportalen (ec.europa.eu)

Europeiska rekryteringsträffar

Arbetsförmedlingen Eures arrangerar digitala och fysiska rekryteringsträffar i samarbete med Eures nätverk i andra europeiska länder. Du som arbetsgivare har möjlighet att delta på rekryteringsträffar digitalt eller på plats och kan därmed nå ut till fler medborgare inom EU/EES. Kontakta oss för mer information.

Ett utbud av rekryteringsträffar finns samlade på webbplatsen European Job Days.

European Job Days (europeanjobdays.eu)

Vill du veta mer?

Kontakta något av våra rekryteringsteam.

Besökningsnäring

Hälsa- och sjukvård

Ingenjörer

It

Lärare

Veterinärer

Övriga kompetenser

Vill du prata med en rådgivare på telefon? Då rekommenderar vi dig att ta kontakt via Euresportalen.

Euresportalen (ec.europa.eu)