Rekrytera i Europa

Söker du medarbetare, men lyckas inte hitta rätt kompetens i Sverige? Arbetsförmedlingen Eures kan hjälpa dig att anställa utländsk arbetskraft från ett annat europeiskt land. Vi ger råd och stöd under rekryteringsprocessen, medarrangerar rekryteringsträffar och annonserar lediga tjänster.

Stöd vid anställning av utländska medborgare från EU/EES

Arbetsförmedlingen Eures hjälper dig med vad som är viktigt att tänka på innan, under och efter rekrytering av utländska medborgare från ett land inom EU, EES eller Schweiz. Vi ger även information om möjligheter till ekonomiskt stöd till dig som kan erbjuda ett integrationsprogram när du anställer en medborgare från ett annat EU-medlemsland, Norge eller Island. Du ansöker om det ekonomiska stödet via EU-projektet Targeted Mobility Scheme.

Targeted Mobility Scheme

Europeiska rekryteringsträffar

Arbetsförmedlingen Eures arrangerar digitala och fysiska rekryteringsträffar i samarbete med företag och organisationer i andra europeiska länder. Du som arbetsgivare har möjlighet att delta på rekryteringsträffar digitalt eller på plats och kan därmed nå ut till fler medborgare inom EU/EES. Rekryteringsträffarna finns samlade på webbplatsen European Job Days.

European Job Days

Annonsering av lediga tjänster

Eures-portalen är en gemensam plats- och kandidatbank för arbetsgivare och arbetssökande inom EU, EES och Schweiz. När du har lagt in en annons i Platsbanken så kommer den automatiskt att visas i Eures-portalen. Genom att skapa ett konto i Eures-portalen, kan du översätta din annons till engelska samt välja att flagga den för att öka synligheten. Du kan också söka efter kandidater vars cv överensstämmer med dina krav och önskemål.

Eures-portalen

Arbetsförmedlingen Eures kan även hjälpa dig som är arbetsgivare med riktad annonsering i valda EU/EES-länder. Kontakta oss för mer information.

Vill du komma i kontakt med oss?

Du kan nå oss via mejl, telefon eller genom att skriva ett meddelande till oss via vår chatt.

eures@arbetsformedlingen.se

Önskar du kontakta en Eures-rådgivare via telefon? Då rekommenderar vi dig att söka efter en rådgivare i Eures-portalen.

Euresportalen


Chatten är öppen måndag, onsdag och fredag klockan 10–12 samt tisdag och torsdag klockan 13–15.