Så överför du dina annonser till Platsbanken

Om ditt företag använder ett rekryteringsverktyg för att skapa jobbannonser kan ni föra över annonserna till Platsbanken och kostnadsfritt nå ut till fler kandidater. Annonsen kommer även att synas i den europeiska platsbanken Eures.

Kom igång med överföringen

När ditt rekryteringsverktyg har en koppling till Platsbanken

Om ditt rekryteringsverktyg redan har en koppling till Platsbanken behöver du skapa ett konto hos oss och sen anmäla intresse för att överföra dina annonser. Kolla med leverantören av ert rekryteringsverktyg om du är osäker på om kopplingen finns eller inte.

Skapa arbetsgivarkonto

Anmäl intresse

När ditt rekryteringsverktyg saknar koppling till Platsbanken

Om ditt rekryteringsverktyg saknar en koppling till Platsbanken behöver leverantören för ert rekryteringsverktyg kontakta oss.

Instruktion som du ger till din leverantör

Leverantören mejlar vår support för att få tillgång till ett startpaket för att bygga kopplingen till Platsbanken. I paketet finns all information de behöver för att komma igång. Informationen finns på svenska och engelska.


Mejla vår support för startpaketet

När kopplingen mellan ditt rekryteringsverktyg och vårt system är på plats skickas platsannonserna som XML-filer från ditt rekryteringsverktyg till Platsbanken. Formatet på XML-filerna följer en standard som heter HR Open Standard som är en öppen standard för överföring av personalrelaterade data.

Mer om HR Open Standard (hropenstandards.org)

Annonserna förs över från ditt rekryteringsverktyg till Platsbanken var 15:e minut. Vid publiceringen får den som skapat annonsen ett bekräftelsemejl med länk till annonsen i Platsbanken. Om publiceringen misslyckades skickas ett mejl med ett felmeddelande. Du ska i första hand kontakta er leverantör om fel uppstår. Information om hur de felsöker finns i startpaketet.

Leverantören måste testa kopplingen innan den kan börja användas av ert företag. Information om hur de testar finns i startpaketet.

Villkor för annonsering

Innan du skapar annonser som ska överföras till Platsbanken måste du känna till våra annonseringsvillkor. Ett av villkoren är att annonser inte får uppfattas som diskriminerande eller bryta mot diskrimineringslagen.

Annonseringsvillkor

Hantera dina annonser

Du skapar jobbannonsen i ditt eget rekryteringsverktyg och annonsen publiceras på Platsbanken inom 15 minuter.

Alla dina jobbannonser hamnar i en lista i vårt verktyg. Utifrån listan kan du filtrera, se status samt redigera, kopiera och ta bort annonser.

Mina överförda annonser

När du ska byta rekryteringsverktyg

Om ditt företag ska byta rekryteringsverktyg måste du meddela oss det. Vi behöver säkerställa att leverantören är godkänd samt att vi har rätt kontaktuppgifter.

Fyll i formuläret och skicka in. Alla fält är obligatoriska att fylla i.
Så skriver du en annons som träffar rätt

För att få rätt personer att söka jobbet behöver du skriva en attraktiv jobbannons. Vi guidar dig i hur du skriver en bra annons och hur du når rätt sökande med hjälp av Platsbankens filter.

8 tips för en bra jobbannons

Har du en fråga om annonsering?

Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna som rör annonsering i Platsbanken.

Vanliga frågor och svar om annonsering