Så överför du dina annonser till Platsbanken

Om ditt företag använder ett rekryteringsverktyg för att skapa jobbannonser kan ni föra över annonserna till Platsbanken och kostnadsfritt nå ut till fler kandidater. Annonsen kommer även att synas i den europeiska platsbanken Eures.

Kom igång med överföringen

När ditt rekryteringsverktyg har en koppling till Platsbanken

Om ditt rekryteringsverktyg redan har en koppling till Platsbanken behöver du skapa ett konto hos oss och sen anmäla intresse för att överföra dina annonser. Kolla med leverantören av ert rekryteringsverktyg om du är osäker på om kopplingen finns eller inte.

Skapa arbetsgivarkonto

Anmäl intresse

När ditt rekryteringsverktyg saknar koppling till Platsbanken

Om ditt rekryteringsverktyg saknar en koppling till Platsbanken behöver leverantören för ert rekryteringsverktyg kontakta oss.

Instruktion som du ger till din leverantör

Leverantören mejlar vår support för att få tillgång till ett startpaket för att bygga kopplingen till Platsbanken. I paketet finns all information de behöver för att komma igång. Informationen finns på svenska och engelska.

Mejla support för startpaketet

När kopplingen mellan ditt rekryteringsverktyg och vårt system är på plats skickas platsannonserna som XML-filer från ditt rekryteringsverktyg till Platsbanken. Formatet på XML-filerna följer en standard som heter HR Open Standard som är en öppen standard för överföring av personalrelaterade data.

Läs mer om HR Open Standard

Annonserna förs över från ditt rekryteringsverktyg till Platsbanken var 15:e minut. Vid publiceringen får den som skapat annonsen ett bekräftelsemejl med länk till annonsen i Platsbanken. Om publiceringen misslyckades skickas ett mejl med ett felmeddelande. Du ska i första hand kontakta er leverantör om fel uppstår. Information om hur de felsöker finns i startpaketet.

Leverantören måste testa kopplingen innan den kan börja användas av ert företag. Information om hur de testar finns i startpaketet.

Villkor för annonsering

Innan du skapar annonser som ska överföras till Platsbanken måste du känna till våra annonseringsvillkor. Ett av villkoren är att annonser inte får uppfattas som diskriminerande eller bryta mot diskrimineringslagen.

Annonseringsvillkor

Hantera dina annonser

Du skapar jobbannonsen i ditt eget rekryteringsverktyg och annonsen publiceras på Platsbanken inom 15 minuter.

Alla dina jobbannonser hamnar i en lista i vårt verktyg. Utifrån listan kan du filtrera, se status samt redigera, kopiera och ta bort annonser.

Mina överförda annonser

Vanliga frågor och svar

Vad är Sender ID?

Sender ID är samma som ditt kundnummer. För att hitta kundnumret, logga in på Arbetsförmedlingen och gå till Mina sidor, klicka sedan på länken Kontohantering. Under rubriken Företagsuppgifter hittar du ditt kundnummer.

Vad gör jag om jag fått ett felmeddelande?

Kontakta i första hand din leverantör för att åtgärda problemet. Om problemet inte beror på rekryteringsverktyget, kontakta vår tekniska support.

Varför ser min annons konstig ut?

Om din annons till exempel har för många radavstånd, för få radavstånd eller har punktlistor som ser konstiga ut så är det din leverantör som behöver åtgärda problemen.

Hur gör jag om det är svårt att skapa en annons i mitt företags rekryteringsverktyg?

Det är leverantören av ditt rekryteringsverktyg som ansvarar för att skapa en smidig och effektiv användarupplevelse för dig som ska skapa annonser. Som användare ska du endast behöva fylla i de fält som är nödvändiga för att publicera på Platsbanken.

Hur gör jag om jag inte hittar min annons i Platsbanken?

Kontrollera om du har fått ett felmeddelande i din mejl. Det kan också hända att din leverantör fått felmeddelandet och inte meddelat dig. Om varken du eller din leverantör fått något mejl kontaktar ni vår tekniska support.

När du ska byta rekryteringsverktyg

Om ditt företag ska byta rekryteringsverktyg måste du meddela oss det. Vi behöver säkerställa att leverantören är godkänd samt att vi har rätt kontaktuppgifter.

Fyll i formuläret och skicka in. Alla fält är obligatoriska att fylla i.
Så skriver du en bra annons

För att få rätt personer att söka jobbet behöver du skriva en annons som träffar rätt. Vi guidar dig i hur du kan skriva din annons.

6 tips för en bra jobbannons