Välkommen till Arbetsförmedlingen

Att sammanföra arbetsgivare med arbetssökande är vår viktigaste uppgift. Vi finns där behoven finns, i hela landet. Alla våra tjänster är avgiftsfria. Här är en översiktlig information om våra tjänster när du blir arbetslös.

Sök jobb i Platsbanken

I Platsbanken finns lediga jobb inom många olika branscher. Skriv vad du vill jobba med och var i Sverige du söker jobb. Lägg till dina kompetenser och erfarenheter så matchas du mot lediga jobb som passar just din profil.

Platsbanken

Skriv in dig som arbetssökande

När du blir arbetslös ska du skriva in dig hos oss din första arbetslösa dag. Då kan du ansöka om a-kassa och vi hjälper dig att hitta ett nytt jobb. Du skriver in dig enklast på vår webbplats, med e-legitimation. I samband med att du skriver in dig bokar du också ett första möte med oss.

När du blir arbetslös

Rapportera dina aktiviteter

När du är arbetslös ska du varje månad rapportera vilka jobb du har sökt och vilka andra aktiviteter du har genomfört för att få ett jobb. Det är viktigt för att du ska få rätt stöd på vägen till jobb eller utbildning, och för att du ska få den ersättning som du har rätt till. Det är enklast att rapportera dina aktiviteter på vår webbplats.

Rapportera dina aktiviteter

Ekonomisk ersättning när du är arbetslös

När du är arbetslös kan du ha rätt till pengar från a-kassa. Hur mycket pengar du får och hur länge ersättningen betalas ut beror på i vilken situation du befinner dig i.

Ersättning från a-kassa

Kontakta oss

0771-416 416

Öppettider: måndag–fredag: 9–16

Kontakten med oss kan i vissa fall ske via tolk, och/eller på en förbokad tid och plats.

Fler kontaktvägar

Dina rättigheter

Läs om vilka rättigheter du har och vilka krav du kan ställa på oss.

Din rätt att använda nationella minoritetsspråk