Arbetslös – vad händer nu?

Så här kan din kontakt med Arbetsförmedlingen se ut under tiden du är arbetslös. Svar på vanliga frågor hittar du här på webben. Du når oss snabbast genom att chatta.

skriv in dig

Skriv in dig

Skriv in dig på vår webbplats med e-legitimation. Boka planeringssamtal med en arbetsförmedlare. Kontakta din a-kassa och ansök om ersättning.

Skriv in dig

line dotted line
infor ditt möte

Inför första mötet

När du har ditt planeringssamtal får du veta mer om vad du måste göra och vad du kan få hjälp med. Tillsammans tar vi fram en plan som ska hjälpa dig nå jobb eller studier.

Inför ditt möte

dotted line
mina sidor

Mina sidor

På Mina sidor kan du följa din planering. Du och en arbetsförmedlare kommer överens om vilka aktiviteter som passar bäst för dig. Det kan till exempel handla om att du ska delta i ett webbinar, skriva ett cv eller studera svenska. Sedan är det du själv som ser till att hålla planen levande och tar egna initiativ för att nå dina mål.

Mina sidor

dotted line
aktivitetsrapportera

Aktivitetsrapportera

Tillfälligt avstängd

Vi har tillfälligt tagit bort kravet på aktivitetsrapportering. Du kommer att få din ersättning som du har rätt till ändå. Ansök om ersättning som vanligt. Du ska börja rapportera dina aktiviteter den 1-14 juli. Då är det juni månads aktiviteter du ska börja rapportera för.

dotted line
 fraga om ditt arende

Fråga om ditt ärende

Behöver du hjälp i ditt personliga ärende kan du ringa eller chatta med en arbetsförmedlare. Du kan även fråga om program, utbildningar och andra stöd.

Chatta

dotted line
fa extra stod och uppfoljning

Få extra stöd och uppföljning

Har du varit arbetslös ett längre tag, är under 25 år eller nyanländ kan du få extra stöd genom att delta i ett program. Prata med en arbetsförmedlare som kan bedöma om du har särskilda behov.

Stöd för dig som är arbetslös

dotted line
skriv ut dig

Skriv ut dig

Det är viktigt att du meddelar oss när du har fått jobb eller ska börja studera. Du gör det lättast genom att klicka på Skriv ut dig.

Skriv ut dig

line dotted line

Så berörs du som arbetssökande av coronaviruset

Samlade frågor och svar som är bra för dig att hålla koll på med anledning av coronaviruset covid-19.

Frågor och svar

Kundservice