Så kan du söka jobb i sommar

Publicerad: 2024-05-29

Sommaren är en speciell tid. Det är den också om du är arbetssökande och det kan vara en fördel att tänka lite på hur du kan ha en plan för perioden redan nu. Här är några sätt att agera för att sommaren ska bli bra och förhoppningsvis leda till att du får jobb.

Automatisera ditt jobbsökande

Du vet väl att det finns enkla sätt att automatiskt bIi uppdaterad på nya jobb eller att öka chanserna för en arbetsgivare att hitta dig. I Platsbanken kan du bevaka din sökning så får du nya lediga jobb via mejl, upp till en gång om dagen. Om du skapar eller uppdaterar din jobbsökarprofil ökar också chanserna att intresserade arbetsgivare upptäcker dig i vår kandidatbank.

Sök jobb i Platsbanken

Skapa en profil i kandidatbanken

Automatisera mera

För att bredda ditt jobbsökande ytterligare kan även skapa ett konto på Linkedin och få förslag på jobbannonser som intresserar dig i din mejl. Ett annat tips är att du gör ditt cv synligt online hos rekryteringsföreta och jobbsökarsajter och på så sätt låta arbetsgivare, rekryterare och sökmotorer hitta dig.

Synliggör ditt cv online – så arbetsgivarna hittar dig

Lär dig mer och ta hjälp av AI

AI, artificiell intelligens, är användbart inom de flesta områden, så även jobbsökande. Du kan hitta metoder för att effektivisera ditt jobbsökande och utveckla dina ansökningshandlingar och ställa frågor om nästan vad du vill och få svar.

Så kan du söka jobb med AI

Podd: AI förenklar ditt jobbsökande

Dra nytta av funktionerna online

När du inte vet vad du ska bli, funderar på vad du behöver göra nu som arbetssökande eller har många andra frågor så finns många av svaren bara några klick bort. Här är nio tips på saker du kan göra direkt i mobilen där du befinner dig.

Nio saker du kan göra direkt i mobilen

Kolla där de flesta jobben finns

Satsningar på den gröna omställningen i norra Sverige gör att tiotusentals jobb behöver tillsättas de närmaste åren. Arbetsgivarna letar efter personal inom de flesta yrken. Kolla in vår sida om att hitta jobb i norra Sverige så får du svar på många frågor om detta och kanske hittar ett jobb.

Jobba i norra Sverige

Håll koll på sommarjobben

Visst är många sommarjobb redan tillsatta men tittar man in på vår webbsida för sommarjobb så kommer du se att det ändå finns öppningar hos många arbetsgivare som inte lyckas hitta personal. Kolla och se om det går att hitta något som passar dig då och då under sommaren.

Sommarjobb 2024

Var på tårna inför hösten

När semestrarna tonar ut uppstår ibland plötsliga behov hos arbetsgivare då sommarjobbare återgår till studier, personer byter jobb eller kanske kommit på under ledigheten att de vill vara tjänstlediga. Där och då kan det var toppen att snabbt hitta en kandidat med vässade ansökningshandlingar som kan hoppa in med kort varsel. Passa på att vässa och uppdatera ditt cv redan nu.

Skriva cv

Dra nytta av sommarlugnet

Många saker går på sparlåga under sommaren även arbetsmarknaden är lite lugnare. Det kan vara både en nackdel och en fördel när du söker jobb. Men vet du vad du är ute efter eller hittar du en jobbannons som tilltalar dig kan det vara en fördel att inte lika många är aktiva och söker jobbet. Och kanske den som rekryterar har lite mer tid för dig. Så passa på om tillfället är det rätta.

Studier är oftast nyckeln till ett jobb

Allt tyder på att utbildning är det som öppnar dörrarna för den som kunna kliva in på en arbetsplats. Har du kört fast i ditt jobbsökande kanske det är läge att fundera på om det finns andra yrken du kan utbilda dig till. Sådana funderingar kan du i alla fall med genom att titta på vår sida om utbildningsvägar.

Utbildning och studier