Jobba i norra Sverige

Det finns ett stort behov av arbetskraft till norra Sverige. Konkurrensen och arbetslösheten är låg och många i regionen går snart i pension. Arbetskraft behövs inom alla områden såsom, vård och omsorg, undervisning, data/it, transport och industriell tillverkning.

Klimatsatsning i norr skapar många jobb

Flera stora företag med fokus på klimatomställning finns eller håller på att etablera sig i norra Sverige. Efterfrågan på arbetskraft är stor och kommer att öka under lång tid.

Många företag satsar på ny teknik för klimatomställning just i norr på grund av länens råvaror (malm, vind, vatten, skog) och den nuvarande och blivande infrastrukturen (el, järnväg, sjöfart).

Den samhällsutveckling som sker i norr med utveckling av ny teknik för klimatet, är unik i modern tid i Sverige och viktig för hela landet. Vill du bli en del av det så är det perfekt läge nu!

Flera andra jobb skapas samtidigt

Expansionen ger också andra effekter på arbetsmarknaden. Efterfrågan på arbetskraft ökar inom de flesta branscher, som till exempel service, skola och äldreomsorg.

Hitta jobb i norra Sverige

Om du är intresserad av den nya satsningen i Sverige och kan tänka dig att jobba och flytta till norra Sverige har du bra möjligheter nu. Du hittar aktuella lediga jobb inom de flesta yrkesområdena: allt från hamnarbetare, säljare, vård och omsorg till jobb inom it och industri.

Alla lediga jobb som anmäls till Arbetsförmedlingen hittar du i Platsbanken. Här hittar du alla jobb i Platsbanken för Västerbotten och Norrbotten och förslag på några kommuner som har många jobb utannonserade just nu:

Lediga jobb i Västerbotten och Norrbotten

Lediga jobb i Boden

Lediga jobb i Gällivare

Lediga jobb i Kiruna

Lediga jobb i Luleå

Lediga jobb i Skellefteå

Här kan du se vilka satsningar som pågår i kommunerna i Västerbotten och Norrbotten just nu och vad som planeras framåt i varje kommun. Du får också bra information om hur det är att leva och bo i dessa kommuner.

Arjeplog

Arvidsjaur

Bjurholm

Boden

Dorotea

Gällivare

Haparanda

Jokkmokk

Kalix

Kiruna

Luleå

Lycksele

Malå

Nordmaling

Norsjö

Pajala

Piteå

Robertsfors

Skellefteå

Sorsele

Storuman

Umeå

Vilhelmina

Vindeln

Vännäs

Åsele

Älvsbyn

Överkalix

Övertorneå