Jobba i norra Sverige

Norra Sverige skriker efter arbetskraft nu. Behovet finns inom många områden, som vård och omsorg, undervisning, it, transport och inom industrin. Det är en stor möjlighet för dig som går utan jobb. Det är också en möjlighet för den som törs tänka nytt – livet i norra Sverige erbjuder en mängd mervärden, som stora naturupplevelser.

Hitta jobben i norra Norrland

Många företag satsar på ny teknik för klimatomställning just i norra Sverige på grund av länens råvaror (malm, vind, vatten, skog) och den nuvarande och blivande infrastrukturen (el, järnväg, sjöfart). Det här ger effekter på hela arbetsmarknaden, till exempel inom service, skola och äldreomsorg. Alla slags kompetenser behövs redan idag. Här hittar du de lediga jobben i de kommuner där arbetet med att ställa om till en grönare basindustri skapar ett stort behov av arbetskraft. 

Lediga jobb i Boden

Lediga jobb i Gällivare

Lediga jobb i Kiruna

Lediga jobb i Luleå

Lediga jobb i Skellefteå

Lediga jobb i Västerbotten och Norrbotten

Flera stora företag med fokus på en grönare basindustri, för att snabba på klimatomställningen, finns eller håller på att etablera sig i norra Sverige. Vissa branscher expanderar kraftigt och efterfrågan på arbetskraft är stor och kommer att öka under lång tid.

Det som sker just nu i Norrbotten och Västerbotten är unikt i modern tid i Sverige och innebär samtidigt stora möjligheter. Vill du bli en del av allt detta så är läget perfekt!

Spana på några av företagen som satsar på klimatomställning i Norrland

H2 Green Steel (h2greensteel.com)

Hybrit (hybritdevelopment.se)

Gruvor i Boliden (boliden.com)

Northvolt - the future of energy (northvolt.com)

LKAB (lkab.com)

Kolla om yrken i norr passar dig

Behovet finns inom många områden om du vill jobba i Norrbotten eller Västerbotten. Är du nyfiken och vill skaffa dig en karriär i norr så kan du läsa på om utbildningsvägar, lön, arbetsuppgifter och mycket mer i Hitta yrken.

Hitta yrken

Hitta en yrkesutbildning

Det kan vara bra att veta att det finns många arbetsmarknadsutbildningar till yrken som efterfrågas på arbetsmarknaden i norra Sverige.

Hitta arbetsmarknadsutbildning

Lär dig olika sätt att hitta jobb

Det finns många smarta metoder för att leta rätt på de lediga jobben – eller för att låta arbetsgivarna hitta dig. Alla jobb annonseras heller inte ut, så lär dig leta på rätt ställen.

Hitta jobbet du vill ha

Sök ersättning om du behöver resa

Om du ska på anställningsintervju på en annan ort än där du bor kan du få ersättning för rese- och boendekostnader. Du behöver kontakta Arbetsförmedlingen och få ett beslut före resan.

Så ansöker du om reseersättning

Bekanta dig med orterna i norr

Att flytta till en annan del av Sverige är ju såklart en stor förändring. Vill du få mer kunskap om olika orter i norra Sverige kan du besöka dessa kommuners hemsidor. Där kan du få mer information om boende, barnomsorg, skola och hur de kan hjälpa dig att bli en ny medborgare i kommunen.

Här kan du se vilka satsningar som pågår i kommunerna i Västerbotten och Norrbotten just nu och vad som planeras framåt i varje kommun. Du får också bra information om hur det är att jobba och bo i Norrland.

Norrbottens län

Arjeplog

Arvidsjaur

Boden

Gällivare

Haparanda

Jokkmokk

Kalix

Kiruna

Luleå

Pajala

Piteå

Älvsbyn

Överkalix

Övertorneå

Västerbottens län

Bjurholm

Dorotea

Lycksele

Malå

Nordmaling

Norsjö

Robertsfors

Skellefteå

Sorsele

Storuman

Umeå

Vilhelmina

Vindeln

Vännäs

Åsele