Nio saker du kan göra i mobilen där du är

Publicerad: 2023-12-20

Du vet väl att många av våra tjänster nås via mobilen? Här är nio tips på saker du kan göra direkt i mobilen där du befinner dig.

När du vill uträtta dina jobbsökarärenden

Du vet väl om att du kan skriva in dig som arbetssökande utan att kontakta Arbetsförmedlingen? Om du redan är inskriven kan du uträtta många ärenden på Mina sidor.

Skriv in dig

Mina sidor

När du vill hitta lediga jobb

Visste du att de flesta av jobben du hittar i andra tjänster och appar kommer från Platsbanken? Vill du söka jobb direkt så är Platsbanken platsen för dig.

Platsbanken

När du ska söka jobbet

Innan du skickar iväg din jobbansökan kan du passa på att läsa om hur du skriver ett bra cv eller hur du vässar ditt personliga brev. Läs också om hur du gör med referenser.

Cv, ansökan och intervju

När du ska på jobbintervju

Kanske har du många funderingar inför mötet med rekryteraren. Läs på om hur du förbereder dig inför jobbintervjun och gå taggad till intervjun.

Jobbintervjun

När du inte vet vad du vill bli

Grubblar du över vad du vill jobba med? Testa i så fall Arbetsförmedlingens intresseguide. Genom att svara på tolv frågor får du förslag på yrken som passar dig och dina intressen.

Intresseguide

När du vill veta mer om olika yrken

Du kanske funderar på vilket yrke som passar dig och vill veta mer. Under Hitta yrken hittar du yrkesbeskrivningar och tips om utbildningsvägar på över 300 av de vanligaste yrkena.

Hitta yrken

När du funderar över din yrkesframtid

Funderar du på att skola om dig? Vill du satsa på ett yrke som håller även i framtiden? I Hitta yrkesprognoser kan du läsa på om olika yrken som är heta och var det behövs mest personal de närmaste fem åren. Fleråriga studier eller kortare utbildningar som ger jobb direkt. Du kan också se vilka olika utbildningsalternativ som finns att välja mellan för att hitta rätt väg till drömjobbet.

Hitta yrkesprognoser

Utbildning och studier

När du vill ha inspiration och kunskap

Vill du som jobbsökare få tips och inspiration? Lyssna på jobbpodden, delta i att webbinarium eller prenumerera på Arbetsförmedlingens nyhetsbrev för arbetssökande. Anmäl dig via formuläret på den här sidan för att bli prenumerant på nyhetsbrevet.

Jobbpodden

Webbinarier

När du behöver prata med oss

Du kanske behöver prata med en arbetsförmedlare för att få tips om hur du använder digitala tjänster eller för att få hjälp med ditt ärende. Du kan chatta eller ringa med en arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen.

Kontakta oss