Hittade veterinärer i Europa med hjälp av Eures

Publicerad: 2023-06-30

Veterinärvårdskedjan Evidensia hade svårt att hitta rätt kompetens till sitt företag. Då tog de hjälp av Arbetsförmedlingen att rekrytera i Europa.

Veterinären Rebeca tittar i en broschyr med Karin, som är rekryteringsansvarig på Evidensia.

Arbetsförmedlingen samarbetar med ett 30-tal länder i Europa inom nätverket European Employment Services, Eures. Tack vare samarbetet kan myndigheten bland annat arrangera rekryteringsträffar i andra europeiska länder.

Kontaktade företaget

Det råder stor brist på veterinärer i Sverige. Arbetsförmedlarna Anders Eklund Carlsson och Rob Floris, som kallas Euresrådgivare, hade uppmärksammat att Evidensia, som driver över 70 veterinärkliniker runt om i landet, annonserade efter veterinärer. De kontaktade företaget och berättade att de kunde få stöd att rekrytera i Spanien.

– Vi hjälper varandra inom Euresnätverket och visste att det fanns ett visst överskott av veterinärer i Spanien. Sverige är dessutom ett attraktivt land för veterinärer att jobba i, berättar Anders Carlsson Eklund.

Så fick Evidensia hjälp att hitta kompetens i Spanien

film
/

2 minuter 8 sekunder

Hon nappade direkt på förslaget

Karin Rose, rekryteringsansvarig på Evidensia, nappade direkt när Arbetsförmedlingen hörde av sig.

– Vi är alltid öppna för att pröva nya saker, jag behövde bara boka min resa och förbereda en presentation. De hade planerat allt, vilket var väldigt skönt, berättar hon.

I maj förra året åkte Karin Rose med de båda Euresrådgivarna till spanska Zaragoza för ett rekryteringevent som de skräddarsytt ihop med sina spanska kollegor.

– Vi träffade 17 veterinärer, berättar Rob Floris.

Glad över jobbet

En av dem var Rebeca Rivas Casado från Madrid. I september började hon jobba som veterinär på Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva.

– Jag blev så glad! Alla här är så vänliga och öppna att hjälpa till. Än så länge förstår jag svenska, inom sex månader kommer jag nog prata också, säger hon.