Bli medlem i Eures-nätverket

Eures är ett EU-nätverk med representanter från arbetsförmedling, rekryteringsbranschen och organisationer som informerar om jobb i Europa. Det alla har gemensamt är ett intresse för Europa och en vilja att underlätta rekrytering över gränserna genom att informera om möjligheterna på den gemensamma europeiska arbetsmarknaden.

Bild från nätverksträff för Eures koordinatorer med representanter från organisationer som är medlem eller partner i Eures-nätverket, samt representanter från Eures nationella samordningskontor.

Bli en del av något större

Är din organisation verksam inom rekrytering, bemanning, arbetsförmedling, informerar ni om möjligheterna på den europeiska arbetsmarknaden eller erbjuder ni stöd efter rekrytering? Då kan ett medlemskap i Eures-nätverket vara intressant för er. Medlemskapet är avgiftsfritt.

Bra att veta - företag eller organisationer som endast vill söka kandidater på Euresportalen eller vill annonsera efter personal i andra länder i Europa kan vända sig direkt till Euresportalen och behöver inget medlemskap.

Företag och organisationer som ingår i Eures-nätverket

Bild på Jaana Ek

Vi använder Eures dagligen för att hitta kandidater till våra kunder. Vi samarbetar med personal på Eures, går igenom cv:n och kontaktar kandidater för intervjuer. Via Eures hittar vi kompetenser som inte finns i vår region. /Jaana Ek, VD One Partner Group GGVV AB

Som medlem i Eures-nätverket erbjuds ni

 • möjlighet att samarbeta och utbyta erfarenheter med andra medlemmar i nätverket både i Sverige och i utlandet,
 • möjlighet att skapa ett kontaktnät och använda andra kanaler för kompetensförsörjning,
 • möjlighet att delta på jobbmässor och event, både fysiskt och digitalt
 • tillgång till arbetssökandes cv:n på Eures-portalen,
 • möjlighet att skapa jobbannonser som synliggörs på Eures-portalen,
 • kostnadsfri kompetensutveckling för er personal inom europeisk rekrytering,
 • tillgång till aktuell information om arbetsmarknaden i andra EU/EES-länder.

Som medlem kan ni använda Eures-loggan i er kommunikation mot marknaden, något som uppfattas som en kvalitetsstämpel av många. Eures-nätverket stödjer rätten till fri rörlighet för arbetstagare på rättvisa villkor – Fair Mobility.

Som medlem i Eures-nätverket förväntas ni

 • bidra med era publicerade jobbannonser till Eures-portalens pool av lediga jobb,
 • bidra till Eures-portalens pool av cv:n,
 • tillhandahålla tjänster till arbetssökande eller arbetsgivare,
 • återrapportera om Eures-relaterad verksamhet i er organisation,
 • delta aktivt i nätverket genom möten, konferenser, utbildningar och samarbeten.

Om er verksamhet inte hanterar alla uppgifter och tjänster som nämns ovan, finns det en möjlighet att medverka som partner i nätverket.

Det nationella samordningskontoret för Eures (NSK) på Arbetsförmedlingen ansvarar för handläggning av ansökan och beslutar om medlemskap, alternativt partnerskap.

Vi ser gärna att ni har en förhandskontakt med NSK inför en ansökan för att reda ut eventuella frågor eller funderingar.

Kontakta NSK via mejl

Om din organisation är intresserade av ett medlemskap i Eures-nätverket kan du ansöka om medlemskap via Mercell TendSign. För att göra en ansökan måste du först skapa ett konto i TendSign. Har du redan ett konto kan du logga in och ansöka direkt.

Ansök om medlemskap i Mercell Tendsign (tendsign.com)