Webbinarium live: yrkesväxla inom vården

Publicerad: 2024-02-19

Nu börjar vår nya webbinarium-serie om att yrkesväxla "Hela Sverige jobbar". Din utbildning och erfarenhet kan vara gångbar inom andra branscher och yrken. Vi vill hjälpa dig som har kört fast i ditt jobbsökande att se nya möjligheter.

Restaurang eller sjukhus? Per Westberg och Michaela Briland hjälper dig yrkesväxla.

Kanske har du suttit i en kundtjänst och letar nytt jobb? Visste du att ditt kunnande kan ha ett värde inom till exempel vården? Detta och många andra vägar till nya branscher och yrken vill "Hela Sverige jobbar" hjälpa dig med.

– Vi hjälper dig att hitta arbetsgivare direkt i sändningen och guidar dig till annonser i Platsbanken, säger Michaela Briland, jobbsökarexpert och programledare.

Använd det du kan

Det kan ju vara så att jobben du söker är svåra att få samtidigt som det finnas många jobb inom något annat som dessutom känns mer nytt och lockande.

– Vi visar vi hur du kan använda din nuvarande kunskap och erfarenhet för att hitta nya möjligheter inom branschen, även inom oväntade yrken, säger kollegan Per Westberg.

I premiäravsnittet är det vården som är i centrum. Och varje månad i vår kommer ett nytt avsnitt av Hela Sverige jobbar. Det här kan bli din guide till att upptäcka ditt nästa karriärsteg.

Så deltar du i Hela Sverige jobbar

Till sändningen den 27 februari klockan 13

Yrken inom vården du kan växla till om du jobbat som:

Kolla och hitta jobben direkt i Platsbanken.

Har du jobbat som undersköterska inom hemtjänst, hemsjukvård, äldreboende och habilitering.

Din jobbprofil och dina kompetenser:
Förmåga att bemöta andra människor, har social kompetens, förstår kommunikation, har tålamod, kan omvårdnad, har samarbetsförmåga, är en lagspelare, kan dokumentera, har säkerhetstänk, är beredd, är modig, rapporterar när det är nödvändigt, är uppmärksam, har måltidskunskap, kan planera, kan prioritera.

Du kan också söka jobb som:

Personlig assistent Se jobben direkt i Platsbanken
Boendestödjare Se jobben direkt i Platsbanken
Kriminalvårdare Se jobben direkt i Platsbanken
Skötare inom psykiatri Se jobben direkt i Platsbanken
SOS-larmoperatör Se jobben direkt i Platsbanken
Undersköterska inom hemtjänst, hemsjukvård, äldreboende och habilitering Se jobben direkt i Platsbanken

Din jobbprofil och dina kompetenser:

Förmåga att bemöta andra människor, har social kompetens, är lyhördhet och har servicekänsla, kan kommunicera, har tålamod, har samarbetsförmåga, har måltidskunskap, kan planera, kan prioritera.

Du kan också jobba som:
Ledsagare Se jobben direkt i Platsbanken
Kriminalvårdare Se jobben direkt i Platsbanken
Apoteksassistent (intern utbildning) Se jobben direkt i Platsbanken
Optikerassistent Se jobben direkt i Platsbanken
Personlig assistent Se jobben direkt i Platsbanken
Vårdbiträde Se jobben direkt i Platsbanken
Begravningsassistent

Har du jobbat inom administration, som vaktmästare eller köksbiträde. Du vill jobba inom vården men saknar utbildning? Här finns jobben för dig:
Dina kompetenser: Har förmågan att bemöta andra människor, kan kommunicera, kan planera, kan prioritera, kan dokumentera, är noggrann.

Din jobbprofil: Du har jobbat som kundtjänstmedarbetare, administratör, telefonist, innesäljare, kontorsreceptionist, redovisningsassistent, alla slags assistenter, djurskötare.

Du kan också söka jobb som:
Vårdare Se jobben direkt i Platsbanken
Inom bemanning Se jobben direkt i Platsbanken
Kriminalvårdare Se jobben direkt i Platsbanken
Vårdnära service Se jobben direkt i Platsbanken

Vill du jobba med säkerhet inom vården. Har du kanske jobbat som undersköterska, väktare, försäkringsrådgivare, taxiförare, begravningsassistent, ordningsvakt eller arbetat med ungdomsvård.

Din jobbprofil och kompetenser: Förmåga att bemöta andra människor, har social kompetens, kan kommunicera, har tålamod, har samarbetsförmåga, är en lagspelare, kan dokumentera, har säkerhetstänk, är beredd, är modig, rapporterar när det är nödvändigt, är uppmärksam, kan planera, kan prioritera.

Du kan söka jobba om:
Kriminalvårdare Se jobben direkt i Platsbanken
SOS-larmoperatör Se jobben direkt i Platsbanken
Skötare inom psykiatri Se jobben direkt i Platsbanken
Arrestvakt Se jobben direkt i Platsbanken