Yrkesväxla - hitta jobb inom handel, service och sälj

Publicerad: 2024-03-18

Nu fortsätter vår nya serie webbinarier om att växla yrke inom det du kan. Dina erfarenheter kan öppna helt nya jobbmöjligheter – även inom oväntade yrken. I det här avsnittet är det yrken inom service, handel och sälj som är i centrum. Det här kan bli din guide till att våga växla till ett nytt yrke.

Från logistik till butik? I vårt webbinarium tipsar våra ieperter Per Westberg och Michaela Briland om hur din kompetens öppnar dörrar till fler yrkesval.

Från logistik till butik? I vårt webbinarium tipsar våra ieperter Per Westberg och Michaela Briland om hur din kompetens öppnar dörrar till fler yrkesval.

Behöver du nya idéer i ditt jobbsökande? Då ska du inte missa Arbetsförmedlingens serie webbinarier om att yrkesväxla. 26 mars klockan 13.00 är service, handel och sälj i fokus.

– Vi hjälper dig att upptäcka nya karriärvägar genom att du använder din erfarenhet i nya yrken, säger Per Westberg, jobbsökarexpert och programledare.

Anmäl dig direkt till webbinariet (recruto.se)

Här kan du delta i webbinariet 26 mars

Bra väg in i arbete

För många är jobb inom service, handel och sälj första steget in på arbetsmarknaden eller en väg tillbaka ut i arbetslivet. Bland de yrken vi tittar närmare på finns det gott om jobb och många yrkesroller att utforska.

– Du får hjälp att hitta arbetsgivare och passande jobbannonser i platsbanken, säger Per Westberg.

De vanligaste yrkena inom handel, sälj och service

Läs mer om yrket som intresserar dig och hitta jobbannonserna direkt i Platsbanken.

Butiksmedarbetare dagligvaruhandel - lediga jobb i Platsbanken
Som säljare i matbutik arbetar du i dagligvaruhandeln. Förutom att sälja i butiken, ansvarar du även för beställning, uppackning och kundservice i butiken.

Mer om yrket butikssäljare

Butiksmedarbetare fackhandel - lediga jobb i Platsbanken
Butikssäljare är en säljande lagspelare med kundens upplevelse i centrum. Dessa säljare jobbar i butiker för kläder, möbler, elektronik och heminredning med flera. Som butikssäljare har du känsla för service och kan ge ett riktigt bra bemötande.

Mer om yrket butikssäljare

Företagssäljare - lediga jobb i Platsbanken
Företagssäljare är ett utåtriktat yrke och det finns många olika karriärvägar. För att bli en skicklig säljare bör du ha sinne för affärer, gilla att arbeta resultatfokuserat och vara bra på att känna av andra människors behov och önskemål.

Mer om yrket företagssäljaret

Eventsäljare, eventproducent och demonstratör - lediga jobb i Platsbanken
Som eventsäljare eller demonstratör är du uppdragsgivarens ansikte utåt. Du arbetar där kunden finns. Det kan handla om att arrangera mässor och olika evenemang. Som demonstratör är ett socialt försäljningsyrke där du demonstrerar varan i butik och erbjuda smakprov.

Mer om yrket demonstratör

Tjänster inom inköp, upphandling och order - lediga jobb i Platsbanken
Inköpare och upphandlare köper in varor och tjänster genom förhandling, kunskap och god kommunikation. De köper in varor och tjänster, antingen åt privata företag eller offentliga organisationer. Det kan vara varor inom butik, städtjänster eller lekmaterial till förskolor. En inköpare bör vara en duktig förhandlare som samtidigt har kunskap om de lagar och avtal.

Mer om yrken inom inköp och upphandling

Kundtjänstmedarbetare - lediga jobb i Platsbanken
Tar emot beställningar, informerar om de olika produkterna som säljs och svarar på frågor och klagomål från kunder.

Mer om yrket kundtjänstmedarbetare

Kassapersonal - lediga jobb i Platsbanken
Som kassapersonal har du hand om kassan i butiker och affärer. Beroende på butik kan du ha lite olika arbetsuppgifter utöver att registrera varor och ta betalt av kunderna. Det kan innefatta saker som att fylla på varor i butiken och lämna ut paket.

Marknadsassistent - lediga jobb i Platsbanken
Marknadsassistenten arbetar brett med marknadsföring och att kommunicera erbjudanden, marknadsaktiviteter, annonser, sociala medier, nyhetsbrev samt skapande av kampanjmaterial.

Mer om yrket marknadsassistent

Marknadsförare/marknadsanalytiker - lediga jobb i Platsbanken
Ansvarar för försäljningen och marknadsföringen i en webbutik samt ansvarar för att vidareutveckla webbutiken i led att förbättra lönsamheten, öka försäljningen, öka tillgängligheten och stärka varumärkesupplevelsen.

Mer om yrket marknadsförare/marknadsanalytiker

Webbdesigner
Designar och bygger hemsidor åt företag och webbutiker. De ansvarar för utformningen av webbsidan och tekniken bakom. Här är bland annat webbplatsens prestanda och kapacitet viktigt, eftersom det avgör hemsidans hastighetskapacitet och hur mycket trafik den kan hantera.

Mer om yrket webbdesigner

Personal inom frakt och logistik - lediga jobb i Platsbanken
Vanliga arbetsuppgifter kan vara att spåra och logga utgående och inkommande försändelser, ha koll på lagerstatistiken med hjälp av handdator eller skanner och kontrollera om transporter bokats på rätt sätt i datasystemet.

Mer om yrken inom frakt- och logistikadministration

En hel vår med yrkesväxling

Hela våren kommer fler avsnintt i webbinarie-serien om yrkesväxling inom olika yrkesområden. I väntan på kommande sändningar kan du ta del av idéer och jobbtips från första webbinariet om att yrkesväxla inom vården.

Yrkesväxla inom vården - läs och hitta annonser

Sändningar

Yrkesväxla inom vården - sändes i februari

Yrkesväxla inom service, handel och sälj - sänds 26 mars

Yrkesväxla inom industri sänds 23 april