Snabbintervjuer med video - effektivt vid rekrytering på distans

Publicerad: 2023-09-04

När Idre Himmelfjäll skulle rekrytera medarbetare för vintersäsongen var Arbetsförmedlingens rekryteringsverktyg snabbintervjuer till stor nytta.
– Man kunde träffa många kandidater på kort tid och videointervjuer är väldigt bra när man som vi letar nya medarbetare över hela landet, säger Victoria Anderson, skidskolechef vid företaget.

Victoria Anderson chef på Himmelfjäll i Idre har stor nytta av Arbetsförmedlingens rekryteringsverktyg snabbintervjuer.

Victoria Anderson chef på Himmelfjäll i Idre har stor nytta av Arbetsförmedlingens rekryteringsverktyg snabbintervjuer.

Idre Himmelfjäll är en relativt ny aktör i den svenska fjällvärlden. 2019 började de åtta liftarna skjutsa semestrande skidåkare till anläggningens 18 nedfarter. Som nykomlingar fick företaget också en bra start på grund av pandemin.

– Det blev väldigt populärt att semestra på hemmaplan och det gav oss en extra skjuts, säger Victoria Andersson.

Stora säsongsbehov

Idag är de elva anställda på årsbasis men för att hålla igång liftar, skiduthyrning och skidskola under säsongen behöver de inför varje vinter rekrytera 20 – 25 medarbetare. Något som gick smidigt när de använde snabbintervjuer under en digital jobbmässa för skidorter som Arbetsförmedlingen arrangerade.

– Vi var tre personer som rekryterade till avdelningarna lift, skiduthyrning och skidskola och de som var intresserade kunde ställa sig i kö för en intervju, berättar Victoria Anderson.

Mer om snabbintervjuer

Snabbintervjuer har ett inbyggt HR-system.

Snabbintervjuer har ett inbyggt HR-system.

Under eventet kunde företagets rekryterare beta av drygt mellan 10 – 20 kandidater i varje kö.

– Jag gillar att vi med snabbintervjuer själva kunde skapa ett effektivt upplägg där vi var tillgängliga under två timmar för intervju. Det var också bra att både vi och de sökande kunde göra en tumme upp efter intervjun om vi ville gå vidare med varandra, säger Victoria Anderson.

Är det inte bättre att träffa kandidater i riktiga livet?

– Det är alltid bättre att mötas på riktigt såklart men när man jobbar på en fjällanläggning och rekryterar över hela landet är det så mycket effektivare både för oss och kandidaterna att kunna göra intervjun via länk. Och jag tycker ändå man kan få en bra uppfattning av personen i ett samtal via skärmen, säger Victoria Anderson.

Det går också att lägga in frågor och göra noteringar under användandet i snabbintervju-verktygets inbyggda HR-system. Funktioner som Victoria Anderson dock inte använde sig så mycket av.

– Jag tror säkert det kan vara bra för andra, alla jobbar olika. Jag föredrar att göra egna anteckningar med penna och papper under intervjuerna.

Fick lista på kandidater

Ännu en funktion i snabbintervjuer är att du efteråt får en sammanställning över alla kandidater som du pratat med.

– Det var verkligen jättebra att få den listan, det underlättar så mycket att få en sammanställning med alla kontaktuppgifter och information om kandidaterna som underlag för den fortsatta rekryteringen, säger hon.

Snabbintervjuer - rekrytera med video

Håll anställningsintervjun digitalt med hjälp av vårt rekryteringsverktyg snabbintervjuer. I snabbintervjuer kan du skriva ner och spara kandidaternas svar på dina intervjufrågor och få en bra överblick på om de uppfyller dina krav.

Så rekryterar du med snabbintervjuer