”Arbetsförmedlingen hade planerat allt”

Publicerad: 2023-06-22

Har du svårt att hitta rätt kompetens till ditt företag? Gör som veterinärvårdskedjan Evidensia, ta hjälp av Arbetsförmedlingen att rekrytera i Europa.

Veterinären Rebeca tittar i en broschyr med Karin, som är rekryteringsansvarig på Evidensia.

Arbetsförmedlingen samarbetar med ett 30-tal länder i Europa inom nätverket European Employment Services, Eures. Tack vare samarbetet kan myndigheten bland annat arrangera rekryteringsträffar i andra europeiska länder.

Kontaktade företaget

Det råder stor brist på veterinärer i Sverige. Arbetsförmedlarna Anders Eklund Carlsson och Rob Floris, som kallas Euresrådgivare, hade uppmärksammat att Evidensia, som driver över 70 veterinärkliniker runt om i landet, annonserade efter veterinärer. De kontaktade företaget och berättade att de kunde få stöd att rekrytera i Spanien.

– Vi hjälper varandra inom Euresnätverket och visste att det fanns ett visst överskott av veterinärer i Spanien. Sverige är dessutom ett attraktivt land för veterinärer att jobba i, berättar Anders Carlsson Eklund.


Så fick Evidensia hjälp att hitta kompetens i Spanien

film
/

2 minuter 8 sekunder

Hon nappade direkt på förslaget

Karin Rose, rekryteringsansvarig på Evidensia, nappade direkt när Arbetsförmedlingen hörde av sig.

– Vi är alltid öppna för att pröva nya saker, jag behövde bara boka min resa och förbereda en presentation. De hade planerat allt, vilket var väldigt skönt, berättar hon.

I maj förra året åkte Karin Rose med de båda Euresrådgivarna till spanska Zaragoza för ett rekryteringevent som de skräddarsytt ihop med sina spanska kollegor.

– Vi träffade 17 veterinärer, berättar Rob Floris.

Glad över jobbet

En av dem var Rebeca Rivas Casado från Madrid. I september började hon jobba som veterinär på Evidensia Södra Djursjukhuset Kungens Kurva.

– Jag blev så glad! Alla här är så vänliga och öppna att hjälpa till. Än så länge förstår jag svenska, inom sex månader kommer jag nog prata också, säger hon.

Vill du veta mer om hur man kan hitta kompetens i Europa?

Rekrytera i Europa

Find your new job in Sweden