Visa att din jobbannons är öppen för alla

Publicerad: 2022-03-09

Kan du anpassa din tjänst efter den arbetssökandes personliga förutsättningar? Nu ökar chansen att du få fler sökande. En ny funktion i Platsbanken gör det lättare för sökande att hitta dessa tjänster.

Kvinna skakar hand med man.

Markera att du kan göra anpassningar

När du skapar en annons i Arbetsförmedlingens självservicetjänst Annonsera får du frågan: ”Kan du anpassa rollen eller arbetsplatsen”.

Om du svarar ja markeras tjänsten med Öppen för alla.

Symbol för tjänster markerade med Öppen för alla som innehåller texten: Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Märkningen signalerar att du är öppen för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter den arbetssökandes förutsättningar. Det viktigaste för dig som arbetsgivare är att hitta rätt kompentens.

Förhoppningen är att märkningen ska öppna upp och bredda möjligheterna för arbetssökande som har särskilda behov, funktionsnedsättning eller är ny i Sverige.

Exempel på anpassningar

Några exempel på anpassningar som kan bli aktuella är utökad handledning, extra pauser eller anpassat arbetstempo. Det kan också röra sig om anpassningar av den fysiska arbetsplatsen för att möta de behov arbetssökande kan ha. Vid en anställning är en eventuell anpassning en överenskommelse mellan er och arbetstagaren och inget som Arbetsförmedlingen följer upp.

Arbetsförmedlingen har olika typer av anställningsstöd som underlättar för dig som vill anställa människor som står längre ifrån arbetsmarknaden. Det kan bland annat finnas möjlighet att få bidrag för hjälpmedel eller vara aktuellt med subventionerad anställning.

Anställ med ekonomiskt stöd

Enklare för arbetssökande att hitta

Möjligheten för arbetsgivare att i Platsbanken märka upp annonser med Öppen för alla är inte ny.

Något som däremot är nytt är att arbetssökande nu kan filtrera sin jobbsökning på jobb som har den här märkningen. I och med att det blivit lättare för sökande att hitta tjänsterna ökar chansen att du som arbetsgivare får fler sökande till dessa tjänster.