Kakor, teknisk information

Här hittar du tekniska krav och vilka program du behöver för att få tillgång till all information på vår webbplats.

Kakor (cookies)

Vi använder kakor på arbetsformedlingen.se för att förbättra webbplatsen för dig som besökare. En kaka är en liten textfil som lagras på din dator och innehåller information. Det ger oss ingen information om dig som användare och överför inte virus till din dator. Det finns två typer:

  • permanenta kakor som ligger kvar på din dator under en bestämd tid
  • sessionskakor som lagras tillfälligt i datorns minne under en viss tid och som försvinner när du stänger webbläsaren.

Alla som besöker vår webbplats och som använder kakor måste enligt lag få information om att webbplatsen innehåller kakor, vad de används till och hur du kan välja bort dem.

Om du inte vill att kakor används på din dator, kan du ändra inställningen i webbläsarens säkerhetsinställningar. Då lagras inga kakor men du kommer inte heller att kunna använda vissa funktioner på webbplatsen, till exempel tjänster som kräver inloggning.

Kakor för webbanalys

Arbetsförmedlingens webbplats använder Matomo för att få en bild av hur besökare använder webbplatsen. Matomo används för att samla in användardata vilket är nödvändigt för att vi ska kunna utveckla vår webbplats och våra tjänster.

Så här analyserar vi kakor

Kakor skapade av Matomo börjar med:

  • _pk_id – (används för att spara anonymiserad data kopplat till unik besökare, vilket behövs bland annat för att kunna uppskatta antal användare och dimensionera våra tjänster)
  • _pk_ref – (används för att kunna se trafikflöden )
  • _pk_ses, _pk_cvar (korttidskakor för temporär data)

Den data som samlas in i Matomo är anonymiserad så att man aldrig ska kunna identifiera en enskild individ. Vi delar heller aldrig med oss av denna data till tredje part. Alla tjänster som används för datainsamling driftas i miljöer som finns inom Sveriges gränser och som är dedikerade till Arbetsförmedlingen.

Om du inte vill acceptera lagring av kakor för Matomo
Om du inte vill att kakor lagras på din dator kan du stänga av funktionen. Det gör du i din webbläsares inställningar. Då lagras inga kakor, men du kommer inte heller att kunna använda vissa funktioner på webbplatsen.

Om du inte vill stänga av lagringen av kakor, men ändå inte vill att dina besök på Arbetsförmedlingens webbplats ska visas i Matomo-statistik, kan du använda webbläsarens inställningar för Do Not Track-begäran.

Rättsinformation:

Lag (2003:389) om elektronisk kommunikation

Mer information om kakor och lagen om elektronisk kommunikation finns på Post- och telestyrelsens webbplats:

Post- och telestyrelsen (PTS)

AI-tjänst för förslag på sidor

Arbetsformedlingen.se använder tjänsten rek.ai för att samla in anonym statistik för att kunna ge förslag på sidor och tjänster för våra besökare.

Den anonyma statistik vi har tillgång till är tidpunkt, besökta sidor, inloggad eller oinloggad samt information från webbläsaren.

Idag används AI (artificiell intelligens) på arbetsformedlingen.se för att ge förslag på aktiviteter som arbetssökande kan delta på.

Rek.ai

Webbläsare

Arbetsförmedlingens sidor fungerar bra i moderna webbläsare i mobiltelefoner, datorer och surfplattor, till exempel Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox och Apple Safari.

Våra chattar fungerar bäst med Google Chrome, Mozilla Firefox och Microsoft Edge.

För att du ska kunna använda alla våra digitala tjänster så måste din webbläsare stödja javascript.

Om du har svårt att öppna våra PDF-filer, se instruktioner här.

Ladda ner filer

På webbplatsen finns flera dokument du kan ladda ner i olika filformat. För att kunna ta del av dokumenten behövs ofta ytterligare ett program utöver din webbläsare. Här finns mer information:

Adobe Reader

Säkerhetsvarning

När du navigerar på vår webbplats kan du i vissa fall få en säkerhetsvarning. Det är ett medvetet val vi har gjort och är alltså inget fel. Säkerhetsvarningen visas på grund av att vi länkar in material från externa källor som till exempel:

  • filmer på bland annat Youtube
  • dela-funktion
  • bläddringsbara pdf-filer
  • lediga jobb hos oss (Reach mee).

Upphovsrätt

All text på vår webbplats är fri att använda och sprida vidare förutsatt att du anger Arbetsförmedlingen som källa.