Kakor, teknisk information

Här hittar du tekniska krav och vilka program du behöver för att få tillgång till all information på vår webbplats.

Kakor (cookies)

Vi använder kakor på arbetsformedlingen.se för att förbättra webbplatsen för dig som besökare. En kaka är en liten textfil som lagras på din dator och innehåller information. Det ger oss ingen information om dig som användare och överför inte virus till din dator. Det finns två typer:

 • permanenta kakor som ligger kvar på din dator under en bestämd tid
 • sessionskakor som lagras tillfälligt i datorns minne under en viss tid och som försvinner när du stänger webbläsaren.

Alla som besöker vår webbplats och som använder kakor måste enligt lag få information om att webbplatsen innehåller kakor, vad de används till och hur du kan välja bort dem.

Om du inte vill att kakor används på din dator, kan du ändra inställningen i webbläsarens säkerhetsinställningar. Då lagras inga kakor men du kommer inte heller att kunna använda vissa funktioner på webbplatsen, till exempel tjänster som kräver inloggning.

Kakor för webbanalys

Arbetsförmedlingens webbplats använder Google Analytics för att vi ska få en bild av hur besökare använder webbplatsen.

 • __utma är en permanent kaka som används för att särskilja användare och sessioner/besök. Den uppdateras vid varje sidvisning och upphör två år efter att den sätts eller senast uppdateras.
 • __utmb är en sessionskaka som används för att beräkna nya sessioner/besök. Den uppdateras vid varje sidvisning, och upphör 30 minuter efter att den sätts eller senast uppdateras.
 • __utmc är en sessionskaka som används med "__utmb" för att räkna ut om ett nytt besök sker på webbplatsen (30 minuters inaktivitet räknas som ett nytt besök). Den upphör när webbläsaren stängs.
 • __utmt är en sessionskaka som används för att beräkna webbplatshastighet. Den förfaller tio minuter efter att den sätts.
 • __utmz är en permanent kaka som används för att mäta trafikkällor och navigering på webbplatsen (exempelvis vilken sökmotor som används för att nå arbetsformedlingen.se). Den upphör sex månader efter att den sätts eller senast uppdateras.

Den information som skapas av dessa kakor genom din användning av webbplatsen (inklusive din IP-adress) vidarebefordras till och lagras av Google på servrar i USA. Informationen använder vi för att utvärdera besöksstatistik. Vi använder till exempel data från besök på webbplatsen för att förbättra navigation och struktur. Google kan också överföra denna information till tredje part om det krävs enligt lag eller om en tredje part behandlar informationen för Googles räkning. Google kommer inte att koppla samman IP-adresser med annan data.

För att ytterligare värna din integritet kommer IP-anonymisering att användas vid datainsamlingen. Det betyder att de sista siffrorna i IP-numret maskeras, till exempel 193.188.156.xxx.

IP-anonymisering i Google Analytics på Googles webbplats

Om du inte vill att dina besök på vår webbplats ska visas i Google Analytics statistik kan du använda så kallade opt-out tillägg till din webbläsare.

Google Analytics "Opt-out" tillägg till webbläsare, på engelska

Sekretesspolicy på Google Analytics webbplats

Rättsinformation:

Lag (2003:389) om elektronisk kommunikation

Mer information om kakor och lagen om elektronisk kommunikation finns på Post- och telestyrelsens webbplats.

Post- och telestyrelsen (PTS)

AI-tjänst för förslag på sidor

Arbetsformedlingen.se använder tjänsten rek.ai för att samla in anonym statistik för att kunna ge förslag på sidor och tjänster för våra besökare.

Den anonyma statistik vi har tillgång till är tidpunkt, besökta sidor, inloggad eller oinloggad samt information från webbläsaren.

Idag används AI (artificiell intelligens) på arbetsformedlingen.se för att ge förslag på aktiviteter som arbetssökande kan delta på.

Rek.ai

Webbläsare

Arbetsförmedlingens sidor fungerar bra i moderna webbläsare i mobiltelefoner, datorer och surfplattor, till exempel Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox och Apple Safari.

Våra chattar fungerar bäst med Google Chrome, Mozilla Firefox och Microsoft Edge.

För att du ska kunna använda alla våra digitala tjänster så måste din webbläsare stödja javascript.

Om du har svårt att öppna våra PDF-filer, se instruktioner här.

Ladda ner filer

På webbplatsen finns flera dokument du kan ladda ner i olika filformat. För att kunna ta del av dokumenten behövs ofta ytterligare ett program utöver din webbläsare.

Adobe Reader

Säkerhetsvarning

När du navigerar på vår webbplats kan du i vissa fall få en säkerhetsvarning. Det är ett medvetet val vi har gjort och är alltså inget fel. Säkerhetsvarningen visas på grund av att vi länkar in material från externa källor som till exempel:

 • filmer på bland annat Youtube
 • dela-funktion
 • bläddringsbara pdf-filer
 • lediga jobb hos oss (Reach mee).

Upphovsrätt

All text på vår webbplats är fri att använda och sprida vidare förutsatt att du anger Arbetsförmedlingen som källa.