Jobba med it hos oss

Vi utvecklar framtidens system redan idag. Möt tre av våra medarbetare som berättar hur det är att jobba på Arbetsförmedlingen.

Jobba i team med den senaste tekniken

På Arbetsförmedlingen är vi tillsammans över 1 000 medarbetare som bygger, levererar och underhåller it-verktyg och plattformar till verksamheten – och som bidrar till samhällsnytta genom att få människor i arbete och företag att växa.

Inom it-området tillämpar vi produktstyrning och arbetar agilt. Vi jobbar i sprintar, tvärfunktionellt och du får tidigt egna ansvarsområden. Du har möjlighet att jobba upp till hälften av arbetstiden på distans. Vi har en inkluderande och tillåtande kultur där samarbete och kompetensutveckling är en naturlig del av arbetet.

Arbetsförmedlingen är en stor arbetsgivare inom it och det finns många innovativa områden att jobba och utvecklas inom. Vill du göra karriär inom it och samtidigt bidra till samhällsnytta – då är vi rätt arbetsgivare att välja.

Tillsammans får vi Sverige i arbete!

Sök våra it-jobb i Platsbanken

Gör din it-praktik hos oss

Arbetsförmedlingens digitala tjänster används dagligen av hundratusentals arbetssökande och arbetsgivare. Vill du prova på att jobba med it hos oss? Vi kan erbjuda möjligheter till en utvecklande och intressant praktikperiod för dig som studerar på en eftergymnasial utbildning med it-inriktning.

Vi har nu stängt intresseanmälan för praktik under vårterminen 2024. Håll utkik här efter årsskiftet när vi öppnar för intresseanmälningar inför hösten 2024.

Vad vi erbjuder

Kompetensutveckling

Vi har ett stort utbud av interna och externa utbildningar och andra kompetensutvecklingsmöjligheter. En stor del av lärandet sker även i arbetsvardagen tillsammans med dina kollegor.

Hälsa och friskvård

Du har möjlighet att träna på arbetstid en timme i veckan. Vi erbjuder även friskvårdsbidrag på 3 500 kr per år. Hos oss finns hälsoinspiratörer som inspirerar våra medarbetare inom områden som utvecklar hälsan på arbetsplatsen.

Flexibel arbetstid och arbetsplats

Vi vill ge våra medarbetare balans i vardagen. Hos oss har du möjlighet att jobba upp till hälften av arbetstiden på distans. Vi har även flexibel arbetstid som kan tillämpas när arbetet så medger.

Så arbetar vi med AI på Arbetsförmedlingen

AI skapar nya möjligheter och påverkar vår arbetsmarknad. En del jobb försvinner samtidigt som det uppstår behov av nya yrkesroller, inte minst inom data och it. På Arbetsförmedlingen använder vi AI främst för att skapa nytta för våra arbetssökande och arbetsgivare.

Se vår film där Andreas Henningsson, senior strateg AI och data på Arbetsförmedlingen, samtalar med Nina From, uppdragsledare inom it, om hur vi jobbar med AI och vilka kompetenser som är viktiga för oss.

Se även Andreas Henningsson föreläsning om hur vi på Arbetsförmedlingen utvecklar våra tjänster genom AI. Här förklarar Andreas vad AI är och varför det är ett viktigt verktyg för oss.

Så blir du attraktiv inom AI-området

film
/

8 minuter 23 sekunder

Studiosamtal om vilka AI-kompetenser vi behöver.

Vi är fler än 150 personer som jobbar med Pega
– vi behöver bli fler!

Vi söker dig som jobbar inom Pega och vill ta nästa steg i karriären. Se filmen för mer information om Pega och gör en spontanansökan!

Spontanansökan för dig med Pega-kompetens (varbi.com)

Vi söker Pega-kompetens

film
/

1 minut 5 sekunder

Jobbar du med Pega och vill ta nästa steg i karriären? Då ska du komma till oss.