Jobb i norr och utbildningsguide tema för två webbinarier den 27 september

Publicerad: 2023-09-20

Den 27 september direktsänder vi två webbinarium som riktar sig till arbetssökande. Det ena handlar om jobbmöjligheter i norr och det andra om vägval vid studier. Tipsa gärna dina deltagare! På den här sidan ger vi fler exempel på webbinarier och jobbpoddar.

Webbinarier

Norra Sverige öppnar dörrar till spännande jobb

I Norrland satsas det stort på nya branscher och det skapar många arbetstillfällen, inklusive jobb som inte kräver lång utbildning eller erfarenhet. Arbetssökande som är öppna för att jobba och bo i landets norra delar med nära till natur, småstadsliv och möjlighet till bostad bör ta del av det här webbinariet.

Webbinariet sänds live med öppen chatt klockan 13 den 27 september. Programledaren Per Westberg möter spännande gäster som kommer att berätta om jobbmöjligheter i norra Sverige.

Webbinariet Norra Sverige öppnar dörrar till spännande jobb

Gör rätt val till val till universitet och högskola

Att börja plugga för att öka chanserna till jobb kan vara en god idé. Det här webbinariet innehåller tips och guidning om hur man ansöker till universitet och högskola och vad som är fördelarna med en examen från högre studier.

Webbinariet sänds live med öppen chatt klockan 10 den 27 september. I webbinariet intervjuar programledaren Adiam Tsehay två studie- och yrkesvägledare.

Webbinariet Gör rätt val till universitet och högskolan

Två jobbpoddar

Viktoria berättar om sina erfarenheter

I norr finns många lediga jobb. Viktoria är en av många som har flyttat till Norrland och fått jobb. I den här podden berättar hon om flytten, karriären, nya vänner och ett nytt självförtroende.

Viktoria lämnade Stockholm för drömjobbet i norr

Vilka yrken har en bra framtid?

Att hitta rätt på den svenska arbetsmarknaden kan kännas svårt. Vilket jobb eller vilken utbildning ska man satsa på? I det här avsnittet berättar vi om hur Arbetsförmedlingen kan hjälpa den som är ny i Sverige att hitta rätt i arbetslivet.

Vilka yrken har en bra framtid?

Arbetsförmedlingens playbibliotek

Välkommen att använda våra poddar och webbinarium i ditt arbete. Våra webbinarium sänds alltid live och kan även ses i efterhand.


Play - Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se)