Fixa höstjobbet i sommar

Publicerad: 2024-06-26

Tar sommarjobbet slut i augusti? Eller saknar du arbete nu men vill försöka få en tryggad jobbhöst? Kolla då vår lista med annonser till yrken där arbetsgivarna vill säkra upp höstbemanningen. Det finns flera fördelar med att söka höstens jobb redan nu.

När sommaren tar slut blir det vardag på arbetsmarknaden igen. Skolorna öppnar upp, lagervaror ska distribueras, vård- och omsorgen ökar personalstyrkan och matbutikerna återfår sina veckohandlare. Det är egentligen bara några exempel på branscher som behöver bemanna för att kunna ställa om till mer ordinarie rutiner i slutet av augusti. Samtidigt uppstår många luckor när sommarvikarier återgår till studier eller hittar andra jobb. Därför annonserar många arbetsgivare efter personal som kan kliva in i augusti och september.

Fördelar att söka nu

Det finns tusentals jobb att söka och den lite lugnare rekryteringsperiod som sommaren ändå är kan vara till din fördel.

  • Det är mindre konkurrens om jobben och möjligheterna att få komma på intervju kan vara större.
  • Tack vare semesterperiodens lågvarv kan det också vara lättare för dig att få en bra kontakt med arbetsgivaren och föra fram varför just du är rätt person för jobbet.

I listan hittar du direkt aktuella annonser till ett urval av yrken där arbetsgivare vill tillvidareanställa personal redan nu eller till hösten.

Elevassistent

Personlig assistent

Vårdbiträde

Barnskötare

Serveringspersonal

Städare

Kafébiträde

Företagssäljare

Butikssäljare

Lagerarbetare

Kundtjänstmedarbetare

Budbilsförare

Sök själv efter yrken som intresserar dig i Platsbanken. Filtrerar du på tillsvidareanställning i din sökning hittar du en stor andel av jobben som är aktuella i höst.

Platsbanken

Fler vägar till jobb i höst

I norra Sverige behövs arbetskraft inom de flesta branscher och yrken. Kolla om du hittar något som kan intressera dig.

Så hittar du jobb i norra Sverige

Har du möjlighet att flytta eller pendla så kan det vara smart att vidga sökområdet och leta jobb på andra orter. Om du ska på anställningsintervju långt hemifrån kan du dessutom få ersättning för resa och boende.

Så kan du vidga ditt jobbsökande

Det finns många vägar och sätt att hitta jobb. Ta del av våra tips.

Så hittar du jobbet