Viktigt för dig som aktivitetsrapporterar

Publicerad: 2023-10-25

Är du osäker på hur man aktivitetsrapporterar? Nu kommer du som loggar in i aktivitetsrapporteringen märka att det finns en ny informationsruta med viktiga saker att tänka på.

Kvinna vid dator

Är du arbetslös och inskriven hos Arbetsförmedlingen ska du mellan den 1 och den 14 varje månad lämna en aktivitetsrapport. I den ska du redovisa jobb du sökt och annat du har gjort för att komma närmare ett jobb, till exempel intervjuer och rekryteringsträffar.

Nästa gång du besöker sidan för att aktivitetsrapportera visas informationsrutan ”Att tänka på” upp. Vill du se informationen igen kan du klicka på länken ”Att tänka på” under menyn ”Behöver du hjälp”.

”Att tänka på” innehåller information om:

  • vad du ska redovisa i din aktivitetsrapport
  • var du hittar antal jobb du ska söka
  • när rapporten ska skickas in

Kom ihåg att det bara är de jobb du sökt och aktiviteter du har genomfört föregående månad som kommer att synas i din aktivitetsrapport.

När du har fyllt i aktivitetsrapporten ska du kontrollera och skicka in din rapport. Detta gör du i två steg. Kontrollera först att du fått med alla söka jobb och andra aktiviteter. Detta gör du via knappen "kontrollera och skicka in". Skicka därefter in din rapport. Innan du har skickat in rapporten ser inte Arbetsförmedlingen dina aktiviteter.

Mer om aktivitetsrapportering