Här finns jobben i e-handeln

Publicerad: 2022-08-24

E-handeln fortsätter att växa. När allt fler handlar på nätet så ökar också behovet av arbetskraft inom en mängd olika yrkesområden som ser till att alla beställningar och leveranser fungerar som de ska.
Här listar vi nio yrken som växer i e-handelns spår och som kan innebära jobbchanser för dig.

Kundtjänstmedarbetare

Tar emot beställningar, informerar om de olika produkterna som säljs och svarar på frågor och klagomål från kunder.

Orderplockare/lagerarbetare

Många varor skickas från fabrikerna till flygplatser och terminaler, innan de slutligen hamnar hos privatpersoner och butiker. En stor del av dessa varor passerar ett eller flera lager där lager- och terminalarbetare jobbar med att hantera godset och se till produkter och livsmedel skickas vidare till rätt plats.

Handpaketerare

Arbetar med att manuellt packa produkterna som kunderna beställt inför leveransen. De märker lådorna, kontrollerar att allt är helt och registrerar de nedpackade varorna.

Speditör

En speditör organiserar transporter, i huvudsak mellan olika länder, men även inrikes. Du utformar offerter och gör en ruttplanering för att frakta godset den effektivaste vägen.

Personal inom frakt och logistik

Vanliga arbetsuppgifter kan vara att spåra och logga utgående och inkommande försändelser, ha koll på lagerstatistiken med hjälp av handdator eller skanner och kontrollera om transporter bokats på rätt sätt i datasystemet.

Marknadsförare/marknadschef

Ansvarar för försäljningen och marknadsföringen i en webbutik samt ansvarar för att vidareutveckla webbutiken i led att förbättra lönsamheten, öka försäljningen, öka tillgängligheten och stärka varumärkesupplevelsen.

Marknadsassistent

Marknadsassistenten arbetar brett med marknadsföring och att kommunicera erbjudanden, marknadsaktiviteter, annonser, sociala medier, nyhetsbrev samt skapande av kampanjmaterial.

Webbdesigner

Designar och bygger hemsidor åt företag och webbutiker. De ansvarar för utformningen av webbsidan och tekniken bakom. Här är bland annat webbplatsens prestanda och kapacitet viktigt, eftersom det avgör hemsidans hastighetskapacitet och hur mycket trafik den kan hantera.

Chaufförer

Transporterar varor från distributionscentraler till privatpersoner och företag enligt ett fast schema. Vissa chaufförer stannar bara till vid distributionscentralen på morgonen och levererar sedan varor under hela dagen.

Nyfiken på fler yrken?

I Arbetsförmedlingens digitala tjänst Hitta yrken får du fakta, utbildningstips och information om 350 olika yrken.

Hitta yrken