7 knep - hitta jobb snabbare i Platsbanken

Publicerad: 2021-10-28

Hitta jobb utan krav på utbildning eller få mejl varje dag om jobb du är intresserad av? Det finns många knep du kan använda dig av för att hitta jobbet som är rätt för dig på Platsbanken Sveriges största jobbsajt. Här är 7 tips som ökar dina jobbchanser.

En kvinna vid ett bord med laptop och mobiltelefon.

När du vill hitta jobb som är lättare att få…

Välj mellan olika filter i Platsbanken, till exempel ”utan krav på utbildning”, ”utan krav på körkort” eller ”utan krav på erfarenhet” när du gör din sökning. Kanske letar du jobb på någon skidort eller vill hitta efter sommarjobb längre fram. Genom att välja filtret ”säsongsarbete” när du gör din sökning sorteras andra jobb bort och du får du en bra överblick på vad som finns att välja mellan.

När du vill hitta jobben som matchar din kompetens…

Du kanske är utbildad och erfaren inom ditt område och vill hitta annonserna som matchar din nivå. Då kan spetsa till din sökning genom att använda filtret för utbildningskrav. Då slipper du se annonser som inte är relevanta för dig. Vill du absolut bara ha en tjänst som innebär heltidsjobb kan du använda filtret för heltid.

Gå direkt till Platsbanken

När du vill bredda din sökning…

Vill du se fler annonser än de du hittar i Platsbanken? Visste du att du enkelt kan använda Platsbanken till att söka i flera andra kända jobbsajter? Om du väljer ”Externa webbplatser” i Platsbankens filterfunktion och gör en sökning kan du även se vilka jobb som finns utannonserade på Linkedin, Monster.se och Blocketjobb.se och flera andra jobbsajter.

När du vill att jobben ska komma till dig…

Kanske söker du efter jobb som till exempel lagerarbetare men hittar inga intressanta annonser just då. Istället för att göra om sökningen varje dag kan du klicka på ”Bevaka” i ditt sökresultat så kommer en dialogruta upp där du kan skriva in din mejladress. Om du gör det får du ett mejl per dag om det kommit in nya annonser inom det du sökte efter.

När du vill komma ihåg en annons…

Gör du en massa sökningar i Platsbanken och hittar annonser som du vill ha kvar i minnet medan du fortsätter att söka eller surfar vidare till en annan sajt? I så fall är det bra att veta att det är enkelt att spara en annons genom att klicka på ”Spara” på annonsen du är intresserad av. Då hittar du den enkelt i fliken ”Sparade annonser” och då finns den kvar i din webbläsare varje gång du surfar in på Platsbanken tills du väljer att ta bort den.

När du vill veta vilka jobb som är vanligast…

Funderar du på vilka jobb som är hetast just nu? Kolla under rubriken ”Flest annonser just nu” så ser du en aktuell topplista över de 16 mest utannonserade jobben/yrkena i Platsbanken. Klicka direkt på yrket som intresserar dig för att se annonserna eller gå till Hitta yrken och lär dig mer om jobbet du är intresserad av.

När du vill komma direkt till Platsbanken i mobilen…

Trött på att googla eller knappa in Platsbanken i mobilens webbläsare varje gång du ska leta nya jobb? Du vet väl att du kan göra det enklare att snabbt komma åt Platsbanken i mobilen? Läs vår snabbguide på hur du gör för att skapa genväg i Android och Iphone.