Gör skillnad med introduktionsjobb

Introduktionsjobb kan ge dig ekonomisk hjälp när du anställer en person som har varit borta länge från arbetslivet, är ung, eller är ny i Sverige.

Loading...

Vad är introduktionsjobb?

Introduktionsjobb är bra för dig som vill anställa långtidsarbetslösa och nyanlända som behöver extra stöd för att komma in på arbetsmarknaden. Den du väljer att anställa kan kombinera sin tid hos dig med en utbildning som passar ditt behov som arbetsgivare.

Anställ den som

  • deltar i jobb- och utvecklingsgarantin eller
  • har fyllt 20 år och som deltagit i jobbgarantin för ungdomar i minst 200 ersättningsdagar eller
  • har fyllt 20 år, är nyanländ och har eller har haft etableringsinsatser.

Om anställningen

  • Stödet gäller för anställning som på hel- eller deltid, tillsvidare eller tidsbegränsat.

Vad är jobb- och utvecklingsgarantin?

Den som har varit utan arbete en längre tid och behöver hjälp att komma tillbaka till arbetslivet kan delta i jobb- och utvecklingsgarantin. Personen kan då exempelvis få hjälp med att ordna arbetspraktik, arbetsträning, utbildning eller starta eget företag.

Vad är jobbgarantin för ungdomar?

Den som är under 25 år och som varit arbetslös och inskriven som arbetssökande på arbetsförmedlingen i minst 90 dagar kan erbjudas deltagande i jobbgarantin för ungdomar. Deltagaren kan då exempelvis få hjälp med vägledning mot jobb eller utbildning, yrkesorientering och att ordna arbetspraktik, arbetsträning, utbildning eller starta eget företag.

Kom igång så här

  1. Du skickar in en allmän intresseanmälan för att anställa med stöd. Du kan inte anmäla intresse för ett specifikt stöd.
  2. Vi tar emot din anmälan och en bekräftelse skickas till kontaktpersonen i din anmälan.
  3. En handläggare kontaktar dig och tillsammans kommer ni fram till hur ni kan matcha behoven. Du får också information om vad det innebär att anställa med stöd och om den fortsatta processen.

Mer information

Faktablad om introduktionsjobb Pdf, 103 kB. (Pdf, 103 kB)