Öppna data

Vår information och statistik är fri för vem som helst att använda. Det enda kravet är att du anger att du hämtat informationen från Arbetsförmedlingen.

Vårt öppna data överförs via programmeringsgränssnittet API, Application Programming Interface, och kan användas för att utveckla tjänster och applikationer.

Hitta inspiration på Jobtechdev

På vår webbplats jobtechdev.se hittar du mer information om våra öppna data. Här finns också exempel på projekt som är byggda på tillgänglig data.

Jobtechdev

Lediga jobb                

Api:et Lediga jobb innehåller jobbannonser från Arbetsförmedlingens Platsbank. Det öppna API:et "Lediga jobb" för platsannonser ersätts 2019 med en ny version. Avstängningen sker sista november. Den nuvarande versionen kommer inte stödjas från och med den 1:a september 2019, och den nya blir tillgänglig i juni. En betaversion finns att testa redan nu. Information om access till den finns på jobtechdev.se

Användarvillkor       

Teknisk beskrivning

Job Search (Sök annonser)

API Lediga jobb ersätts av ett nytt API som heter Job Search inom vår satsning på JobTech

API för att söka bland alla platsannonser som finns i Platsbanken. Tjänsten som används för att söka i Platsbanken är tillgänglig för alla som vill bygga egna applikationer med en sökfunktion. Vill man bara samla annonser bör man använda API'et JobStream
Job Search

Job Stream API


Job Stream

Ett API för den som bygger applikationer som behöver ha alla annonser lokalt. Med JobStream kan man upp till en gång i minuten hämta alla förändringar i annonsdatan som finns i Platsbanken. Nya, borttagna eller uppdaterade annonser.

Job Stream


Yrkesvägledning

350 st yrkesbeskrivningar.

Genom att använda API:et godkänner du villkoren. Läs igenom villkoren innan du använder API:et.

Användarvillkor

Teknisk beskrivning (nya API:et)


Yrkesprognoser

Våra kort- och långsiktiga yrkesprognoser. Långsiktiga yrkesprognoser (5 år) och kortsiktiga yrkesprognoser (1 år) gjorda i februari 2018. Prognoserna är gjorda enligt standard för svensk yrkesklassificering, SSYK 2012.

Vi rekommenderar att du först läser ”Om Arbetsförmedlingens yrkesprognoser”.

Om Arbetsförmedlingens yrkesprognoser

Genom att använda API:et godkänner du villkoren. Läs igenom villkoren innan du använder API:et.

Användarvillkor

Teknisk beskrivning

Arbetsmarknadsstatistik

Här hittar du statistik över arbetsmarknaden, att ladda ner som Excel-filer.

Arbetsmarknadsstatistik

Användarvillkor

Behöver du hjälp?

Mejla för teknisk support.

E-post