Öppna data

Vår information och statistik är fri för vem som helst att använda. Det enda kravet är att du anger att du hämtat informationen från Arbetsförmedlingen.

Vårt öppna data överförs via programmeringsgränssnittet API, Application Programming Interface, och kan användas för att utveckla tjänster och applikationer.

Hitta inspiration på Jobtechdev

På vår webbplats jobtechdev.se hittar du mer information om våra öppna data. Här finns också exempel på projekt som är byggda på tillgänglig data.

Jobtechdev

JobAd Enrichments

JobAd Enrichments API extraherar relevant arbetsmarknadsdata från platsannonstexter, vilket gör det möjligt att automatiskt se vad arbetsgivarna behöver eller efterfrågar hos arbetssökande.

JobAd Enrichments

Job Search (Sök annonser)

API Lediga jobb ersätts av ett nytt API som heter Job Search inom vår satsning på JobTech.

API för att söka bland alla platsannonser som finns i Platsbanken. Tjänsten som används för att söka i Platsbanken är tillgänglig för alla som vill bygga egna applikationer med en sökfunktion. Vill man bara samla annonser bör man använda API:et Job Stream.

Job Search

Job Stream

Job Stream

Ett API för den som bygger applikationer som behöver ha alla annonser lokalt. Med JobStream kan man upp till en gång i minuten hämta alla förändringar i annonsdatan som finns i Platsbanken. Nya, borttagna eller uppdaterade annonser.

Job Stream

Taxonomi          

JobTech Taxonomy innehåller data som vanligtvis används inom arbetsmarknaden och Arbetsförmedlingen. Datan består av begrepp som bedöms vara relevanta för matchning mellan lediga jobb och arbetssökande.

Taxonomi

Yrkesprognoser

Långsiktiga yrkesprognoser (5 år) och kortsiktiga yrkesprognoser (1 år). Prognoserna är gjorda enligt standard för svensk yrkesklassificering, SSYK 2012.

Vi rekommenderar att du först läser ”Om Arbetsförmedlingens yrkesprognoser”.

Om Arbetsförmedlingens yrkesprognoser (pdf, 209 kB)

Genom att använda API:et godkänner du villkoren. Läs igenom villkoren innan du använder API:et.

Användarvillkor (pdf, 85 kB)

Yrkesprognoser

Arbetsmarknadsstatistik

Här hittar du statistik över arbetsmarknaden, att ladda ner som Excel-filer.

Arbetsmarknadsstatistik

Användarvillkor (pdf, 78 kB)

Behöver du hjälp?

Mejla för teknisk support.

E-post