Den arabiska översättningen på Mina sidor för arbetssökande pausas

Publicerad: 2024-02-23

Möjligheten att använda aktivitetsrapportera på Mina sidor på arabiska kommer att pausas från och med den 26 mars. Anledningen är att Arbetsförmedlingen inte kan säkerställa kvaliteten på översättningen.

Kvalitetskontroll för texter av särskild vikt

Idag går det att använda aktivitetsrapportera på Mina sidor på arabiska. Det är angeläget att dessa texter är korrekta, så den som ska aktivtetsrapportera gör rätt. I dagsläget kan Arbetsförmedlingen inte kvalitetsgranska översättningen så som vi skulle behöva. Tills vi har möjlighet att göra det pausar vi den arabiska översättningen.

Kommuniceras till arbetssökande 28 februari

Från den 28 februari kommunicerar vi till de arbetssökande i e-tjänsten aktivitetsrapportera på Mina sidor om den kommande förändringen. Då lägger vi en banner som på arabiska berättar att översättningen pausas. Den 26 mars kommer möjligheten till att välja arabiska att försvinna från språkval. Det kommer fortfarande gå att använda e-tjänsten aktivitetsrapportera på Mina sidor på engelska (och svenska såklart). Det finns i dagsläget inte någon tidplan för när den arabiska översättningen kan vara på plats igen.