Ny IT-utbildning ökar dina jobbchanser

Publicerad: 2024-02-14

Vill du arbeta med programmering? Är du utbildad inom eller har erfarenhet av IT och är inskriven hos Arbetsförmedlingen? Då kan du anmäla ditt intresse för en ny utbildning i programmering som genomförs både på distans och hos en arbetsgivare.

Den nya utbildningen i programmering är anpassad efter arbetsmarknadens behov och ger dig 30 högskolepoäng. Tack vare att en del av utbildningen genomförs hos en arbetsgivare har du också möjlighet att skapa värdefulla kontakter inför ditt yrkesliv. Arbetsgivare knutna till den här utbildningen finns i norra Sverige.

Anmälan och mer information (itu.se)

Stora möjligheter till jobb

– Det är en högkvalitativ utbildning som ger högskolepoäng och stora möjligheter till jobb inom IT i norra Sverige, säger Marie Lindbäck, som arbetar med kompetensförsörjning och arbetsgivarstöd på Arbetsförmedlingen.

Utbildningen genomförs av Luleå Tekniska Universitet och Lexicon på uppdrag av Arbetsförmedlingen. Det är Arbetsförmedlingen som fattar beslut om den är aktuell för dig. Då det är en arbetsmarknadsutbildning kan du få ersättning i form av aktivitetsstöd under tiden du studerar.

Se film om IT-utbildningen

film
/

19 minuter 56 sekunder

Ny utbildning i programmering ger stora möjligheter till jobb inom IT i norra Sverige.

Fakta om programmeringsutbildningen

  • Anmälan öppnar: 19 februari
  • Sista anmälningsdag: 10 mars
  • Utbildningstid: 2 maj 2024 - 9 april 2025
  • Utbildningslängd: 45 veckor inklusive 4 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL)
  • Boende under APL: Du kan ansöka om reseersättning och dubbelt boende under perioden för det arbetsplatsförlagda lärandet hos Arbetsförmedlingen