Utbilda dig i norra Sverige och öka dina jobbchanser

Publicerad: 2022-12-09

Går du i utbildningstankar? Hos Utbildning Nord får du möjlighet att utbilda dig för jobb inom restaurang, vård- och omsorg, bygg och andra yrken med goda framtidsutsikter. Du får dessutom boende under utbildningen och tillgång till ett stort nätverk.

Utbildning Nord är en samnordisk utbildningsanordnare som erbjuder individanpassade arbetsmarknadsutbildningar för de nordiska arbetsmarknadsmarknaderna i en av landets mest snabbväxande regioner. Här får du möjlighet att träffa deltagare och lärare från Sverige, Norge och Finland. Utbildningarna finns i Övertorneå och Hedenäset och Utbildning Nord kan hjälpa till med boende på dessa orter under utbildningstiden.

Norra Sverige befinner sig i en enorm expansion och har en tillväxt som är unik. Utbildning Nord samarbetar med företag i området som har ett stort behov av att rekrytera och vi brukar arrangera nätverks- och rekryteringsträffar tillsammans med dem, säger Per-Anders Ruona, sektionschef på Arbetsförmedlingen i Norrbotten.

Branscher med rekryteringsbehov

Hos Utbildning Nord finns ett 30-tal arbetsmarknadsutbildningar i branscher där det behövs fler medarbetare, till exempel inom bygg, automationsteknik, vård och omsorg, restaurang och mekaniker inom tunga maskiner och fordon. Deltagarna kan få utbildningen på både svenska och finska och i vissa fall även på norska och engelska. Samtliga utbildningar är individanpassade och på heltid, där en yrkespraktik på 4-9 veckor på ett företag ingår.

För oss är det viktigt att yrkesutbildningarna möter de krav som arbetsmarknaden i norra Sverige ställer och att de leder till jobb. En stor andel av deltagarna får jobb efter avslutad utbildning, säger Per-Anders Ruona.

Vill du veta mer?

Kontakta Arbetsförmedlingen för mer information om arbetsmarknadsutbildningarna, var och när studiebesök äger rum samt hur du ska anmäla dig.

Läs mer om Utbildning Nord här: https://utbnord.se/