Instagram – mer än bara bilder

Foto- och filmdelningsappen Instagram kan även användas för att hitta lediga jobb. Här är några tips för att snabbt komma igång med ditt jobbsökande på Instagram.

Använd Instagram genom att göra ett inlägg eller en story där du lägger upp en bild och ber dina följare om tips som kan leda dig till ett jobb. Du kan också följa intressanta företag. Många lägger ut sina lediga jobb på Instagram.

En del företag annonserar på Instagram. Det kallas sponsrade inlägg. Om du ofta söker på jobbrelaterade saker kommer du att se sponsrade inlägg baserade på dina sökningar. På så sätt kan även annonser ge dig tips om lediga jobb.

Tips när du använder Instagram

  • Nå ut till många. Välj att ha en öppen, istället för privat, profil. På så sätt når du ut till fler och dina inlägg kan hittas av andra, till exempel genom de hashtaggar du använder i ditt inlägg. 
  • Marknadsför dig själv. Skriv ett par rader om dig i professionella sammanhang och lägg in en länk där arbetsgivare eller andra kan läsa mer, till exempel till din Linkedin-profil, portfolio eller blogg.

Läs mer om sociala medier

Hitta jobb med sociala medier

Det finns många olika kanaler i sociala medier. Här nedan hittar du några vi har valt att skriva mer om.

Facebook
Linkedin
X (f.d. Twitter)