Hitta jobb med sociala medier

Många arbetsgivare använder sociala medier för att rekrytera nya medarbetare. För att öka dina chanser till ett jobb är det bra att vara aktiv på sociala medier. Här hittar du tips på hur du söker jobb via Facebook, Instagram, Linkedin och Twitter. 

Kom igång med sociala medier

Innan du börjar söka jobb via sociala medier är det bra att ta reda på vad som finns om dig på internet. Många arbetsgivare googlar sina kandidater och sökresultatet blir ditt varumärke på internet. Det kan vara bilder och texter som du kanske har glömt bort.

Om du inte är nöjd med det som dyker upp kan du påverka bilden av dig själv. Dels genom att gå till källan för bilden eller texten du vill ta bort, dels genom att lägga till ny information. Lägg upp bilder som representerar dig idag och skriv på jobb- och branschrelaterade forum som till exempel bloggar, fackförbunds webbplatser och företag som har olika grupper.

Kom ihåg att vara aktiv på alla sociala medier du använder. Våga vara kreativ!

Läs mer om de olika kanalerna

Tips när du använder sociala medier

  • Håll utkik efter rekryteringsträffar. Företag och organisationer som anordnar seminarier och träffar bjuder ofta in via sociala medier.
  • Tänk långsiktigt. Var aktiv i grupper och fortsätt visa dina kompetenser för ditt nätverk. Vem vet när nästa spännande jobb dyker upp?

Föredrar du att ta del av information genom att lyssna eller titta? På vår playtjänst har vi samlat poddar, filmer och webbinarier som kan hjälpa dig i ditt jobbsökande.