Pressmeddelande, 08 september 2023

Många fjälljobb kvar att söka

De som vill arbeta i fjällen under vintersäsongen kan fortfarande ta chansen och söka jobb. Arbetsgivarna rekryterar just nu och sista ansökningsdag närmar sig.

Många arbetsgivare letar nu medarbetare till en lång rad yrken, bland annat: skidlärare, naturguide, liftskötare, kock, skiduthyrare, receptionist, pistör och restaurangpersonal. Det finns över 2 000 fjälljobb att söka i Platsbanken.

– Säsongsjobb kan vara en bra väg in i arbetslivet, kanske det första jobbet. För många kan det också innebära att flytta hemifrån för första gången. Fördelen med att en gång ha flyttat dit jobbet finns gör att du lättare kan flytta vidare till städer för andra jobbmöjligheter i framtiden, säger Charlotte Lindman som är jobbsökarexpert på Arbetsförmedlingen.

Även om majoriteten av de som säsongsjobbar är tidigt in i sina yrkeskarriärer finns det jobb för personer i alla åldrar.

– Vissa har jobbat säsong efter säsong och har fastnat för det. Andra kanske säsongsjobbade som ung och återupptar det senare i livet. Det är en möjlighet att testa något nytt, säger Charlotte Lindman.

Den 6 september arrangerade Arbetsförmedlingen ett webbinarium om säsongsjobb i vinter. Personer med erfarenhet från fjälljobb berättade om sina erfarenheter och upplevelser. Webbinariet finns att se i efterhand på Arbetsförmedlingens webbplats.  

Mer information:

Jobba i fjällen och få ditt livs äventyr - Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se)

Säsongsjobb i vinter - Arbetsförmedlingen - Webbinarium (arbetsformedlingen.se)

Lediga säsongsjobb - Platsbanken - Arbetsförmedlingen (arbetsformedlingen.se)

Kontakt

Presstjänsten: 010-486 10 00, press@arbetsformedlingen.se