Pressmeddelande, 26 oktober 2022

Digital jobbmässa för bristyrken

Efterfrågan på personal är stor inom flera branscher, och många arbetsgivare har svårt att hitta rätt kompetens i Sverige.  Arbetsförmedlingen Eures bidrar till att matcha sökande i hela Europa med lediga jobb i Sverige, och den 27 oktober anordnas en digital rekryteringsmässa. Cirka 20 arbetsgivare erbjuder tjänster i sju olika branscher.

Torsdag 27 oktober mellan klockan 13.00 och 16.30 kan sökande och arbetsgivare mötas online. Kompetens som efterfrågas är bland annat lärare, sjuksköterskor, läkare, tandläkare, veterinärer, ingenjörer och kockar. Bland arbetsgivarna finns flera regioner och kommuner, tillsammans med företag inom industri, djursjukvård och besöksnäring.

Under mässan Swedish Day 2022 har arbetsgivarna möjlighet att träffa kandidater från andra länder inom EU och EES. De kan intervjua arbetssökande via chatt eller video, antingen under mässan eller senare. Arbetsgivarna har en egen digital monter där de kan presentera sitt företag och beskriva vilken typ av kompetens de söker. Att delta kostar ingenting.

– Inom många yrken kan det vara svårt att hitta personal inom Sverige med rätt kompetens. Ett bra komplement för arbetsgivarna är att söka kandidater inom andra EU- och EES-länder, och digitala mässor som den här kan underlätta för dem som vill rekrytera utomlands, säger Miguel Salvador, Eures-rådgivare på Arbetsförmedlingen.

Rekryteringsmässan är ett arrangemang inom Eures-samarbetet och intresserade kandidater anmäler sig i förväg via webbplatsen.

Kontakt

Presstjänsten: 010-486 10 00, press@arbetsformedlingen.se