Pressmeddelande, 24 augusti 2021

850 lediga jobb på digital fjällmässa

I morgon onsdag är det dags för en digital fjällmässa. Arbetssökande kan träffa ett tiotal arbetsgivare online. De erbjuder 850 lediga jobb i fjällvärlden. Det är tredje året i rad som Arbetsförmedlingen arrangerar fjällmässan digitalt.

– Intresset för fjällmässan brukar vara stort. Den stora fördelen är att arbetssökande från hela landet kan delta oavsett var de bor. De behöver inte besöka en fysisk mässa som tidigare och arbetsgivarna kan rekrytera bredare, säger Barbro Hellström, ambassadör för digitala möten.

Fjällmässan sker i form av en live tv-sändning som startar klockan 9 den 25 augusti.

Arbetsgivarna från den svenska fjällvärlden berättar om de tjänster som ska tillsättas inför kommande vintersäsong och svarar också på frågor från de arbetssökande i chatten.

Efter sändningen kan de arbetssökande anmäla sig till snabbintervjuer med de arbetsgivare och tjänster de är intresserade av. Intervjuerna sker via livevideo. Det enda som krävs för att delta i mässan är en dator, mobil eller surfplatta med internetuppkoppling.

Deltagande arbetsgivare på fjällmässan är Kläppen restauranger, Kläppen ski resort, Lofsdalens fjällanläggningar, Skistar, Storhogna högfjällshotell och spa, Stöten i Sälen, Säfsen resort. Tillsammans har de omkring 850 lediga platser som ska tillsättas inför vintersäsongen. Exempel på lediga jobb är skidlärare, liftvärd, skiduthyrare, butikssäljare, gästvärd, receptionist, kock, serveringspersonal och köksmedarbetare.


Dag: onsdag 25 augusti

Tid: kl. 9

Plats: Webbinar - Fjällmässan (arbetsformedlingen.se)

Kontakt

Mer information och kommentarer: Barbro Hellström, ambassadör för digitala möten, Arbetsförmedlingen, 010-486 56 19

Charlotte Lindman, programledare, webbinar och poddar, Arbetsförmedlingen 010-488 18 69

Presskontakt: 010-486 10 00