"Det vi gör hjälper arbetssökande och det ger mening i arbetet"

Kudrat Fuad

Kudrat Fuad gjorde sin praktik hos oss och jobbar nu som testare på it-avdelningen på vårt huvudkontor i Solna.

Varför ville du jobba hos oss efter din praktik?

– Under min LIA-praktik (lärande i arbete) hamnade jag i ett fantastiskt team. Just då utvecklade de Sveriges bästa digitala självservicetjänster, som riktar sig till arbetssökande som är i behov av extra stöd i sitt arbete eller arbetssökande. Under praktiken kände jag mig inte som en praktikant utan mer som om att jag hade jobbat i teamet i flera år. Jag kom direkt väldigt bra överens med min chef och han har varit där under hela resan med stöd, rådgivning och utveckling. Det var viktigt eftersom jag var nybörjare i it-branschen.

Hur ser ditt cv ut?

– Jag har gått yrkeshögskolans utbildning Kvalitetssäkrare och testare inom it på Nackademin. Innan dess hade jag jobbat 10 år i byggbranschen.

Vad jobbar du med i dag?

– Jag är testare i ett team och jobbar med både manuella och automatiserade tester. Vi testar och kvalitetssäkrar tjänster och produkter som ska ut till våra kunder och ser till att de uppfyller alla funktioner, krav och förväntningar.

Vad är det bästa med att jobba på Arbetsförmedlingen?

– Det bästa är nog att vara med och utveckla tjänsterna och produkterna som vårt team jobbar med. Det vi gör hjälper arbetssökande och det ger mening i arbetet. Och så gillar jag verkligen att jobba på huvudkontoret i Solna, det är en väldigt fin byggnad med en trevlig atmosfär.

Har du något råd till dem som är intresserade av att jobba här?

– Du som är intresserad av att göra din LIA på Arbetsförmedlingen vill jag råda att göra det bästa av praktiken och att lära dig så mycket som möjligt inom ditt yrkesområde. Passa på att ställa fler frågor än vad du kanske
är bekväm med. Var inte rädd för att göra fel och tänk på att du har en handledare som du alltid kan vända dig till.

Är du intresserad av att jobba hos oss?

Här ser du vilka lediga jobb som finns att söka hos oss just nu.

Lediga jobb

Läs mer om Arbetsförmedlingen som arbetgivare och vad det innebär att arbeta hos oss.

Vi erbjuder