Ring oss via Bildtelefoni.net, Texttelefoni.se eller Teletal

Om du har en funktionsnedsättning och behöver stöd vid telefonsamtal kan du ringa till oss med hjälp av kostnadsfria samtalsförmedlande tjänster som Texttelefoni.se, Teletal eller Bildtelefoni.net.

Kontakta oss via Bildtelefoni.net

Den samtalsförmedlande tjänsten Bildtelefoni.net möjliggör för personer som använder svenskt teckenspråk och personer som använder svenskt tal att ringa till varandra. Dessutom kan två eller flera personer som befinner sig på samma plats få spontana samtal distanstolkade. Tjänsten är kostnadsfri och du kan använda den så mycket du vill. Tjänsten är öppen dygnet runt året runt.

SIP: tolk@tolk.sip.nu

Telefon: 020-28 00 20

Mer om Bildtelefoni.net (bildtelefoni.net)

Kontakta oss via Texttelefoni.se

Texttelefoni.se förmedlar samtal på svenska och engelska mellan text och tal. Den samtalsförmedlande tjänsten möjliggör för personer som kommunicerar via text och personer som använder tal att ringa till varandra. Tjänsten passar även hörselskadade som gärna pratar själva och hörande som har talsvårigheter. Texttelefoni.se har öppet dygnet runt, året runt och är kostnadsfri.

SIP: texttelefon@texttelefoni.se

Analog texttelefon: 020-600 600

Telefon: 020-600 650

Det går också bra att använda tjänsten via en webbapp som nås via tjänstens webbplats eller mobilappen som finns tillgänglig på Google Play och App Store.

Mer om Texttelefoni.se (texttelefoni.se)

Kontakta oss via Teletal

Teletal är en samtalsförmedlande tjänst för alla som behöver hjälp och stöd vid telefonsamtal. De samtalande parterna har direktkontakt med varandra och en samtalstolk ger stöd vid behov, till exempel att med komma rätt i växeln, tolka otydligt tal och svåra ord i samtalet, ge minnesstöd eller att anteckna vad som sägs. Teletal tolkar endast på svenska och tjänsten är kostnadsfri.

Telefon: 020-22 11 44

Mer om Teletal (teletal.se)