Slaktare och styckare

Porträttbild på en slaktare.

Få koll på yrket

Här får du veta mer om arbetsuppgifter, lön och jobbmöjligheter i olika delar av landet. Du får också koll på vad som krävs i form av utbildning och personliga förmågor för att passa för yrket.

Slaktare och styckare

Slaktare och styckare är två yrken som kräver styrka, noggrannhet och samarbetsförmåga.

Slaktare och styckare är två olika yrken inom livsmedelsindustrin. Slaktaren står för allt arbete från att djuren anländer till dess att bara kött och ben återstår av slaktkroppen. Kroppen kyls ner och sedan tar styckaren över och skär hantverksmässigt fram de bitar som levereras till butiker och restauranger. Hela processen sker på ett slakteri och det är Livsmedelsverket som granskar så att allting bedrivs på ett säkert, etiskt och hygieniskt sätt enligt både djurskyddslagen och livsmedelslagen. Slaktare och styckare är båda fysiskt krävande yrken som utförs med kraftiga verktyg, sågar, knivar i slakteriet. En styckare kan även arbeta i butik eller restaurang.

Lediga jobb just nu

Till Platsbanken

Upptäck utbildningen

Till utbildningar

Kolla upp ett yrke

Se lön, arbetsuppgifter och möjligheter till arbete. Sök bland 300 yrken.

Hitta din väg framåt!

Hur nöjd är du med tjänsten?

Välj från inte alls nöjd till mycket nöjd