Tips, inspiration och nyheter

Här får du tips och nyheter som kan ge dig värdefull inspiration när du
söker jobb. Du kan välja att läsa, lyssna eller att titta på våra tips.

 • Vanliga intervjufrågor

  Publicerad: 2021-05-12

  Vanliga intervjufrågor

  Vilka är de vanligaste intervjufrågorna? Och vad förväntar sig arbetsgivaren för svar? I det här webbinariet pratar vi mer om hur du kan resonera för att göra ett så bra intryck som möjligt när du svarar på arbetsgivarens frågor.

 • Tre tips inför videointervjuer. (webbinar för arbetsgivare)

  Publicerad: 2021-05-12

  Tre tips inför videointervjuer. (webbinar för arbetsgivare)

  Hur gör du som arbetsgivare för att genomföra videointervjun på ett bra sätt? Under det här frukostwebbinariet gästas vi av Arbetsförmedlingens expert på videomötesverktyget Snabbintervjuer. Under 15 minuter kommer du få med dig tre tips som du kan använda dig av inför din nästa videointervju.

 • ”Jag har inte en tanke på att flytta tillbaka”

  Publicerad: 2021-05-12

  ”Jag har inte en tanke på att flytta tillbaka”

  Arbetsmarknaden i norra delen av Sverige växer så det knakar och många arbetsgivare är i behov av personal. En av de som tog steget och flyttade till Piteå var Fredrik Ståhl som tidigare bodde och arbetade i Stockholm.

 • Om Geopraktisk

  Publicerad: 2021-05-11

  Om Geopraktisk

  Visste du att det finns många lediga jobb inom gruvnäringen, bergmaterial och borrning?%0AHur är det egentligen att jobba inom dessa växande områden? Vilka jobb finns det? Passar jag för sådana jobb? I detta webbinar kommer representanter för Sveriges geologiska undersökning, SGU att informera samt svara på dina frågor om dessa praktiska arbeten inom geologi.

 • Så får du jobb i vården - delta på digital vårdyrkesmässa

  Publicerad: 2021-05-11

  Så får du jobb i vården - delta på digital vårdyrkesmässa

  Vill utbilda dig till ett yrke med mycket stora jobbchanser? Då är vård och omsorg ett hett tips! Men vill du få bättre koll på olika yrken i vården, var rekryteringsbehoven är störst och vilka utbildningar som finns? Då kan du delta på en vårdyrkesmässa på Youtube den 19 maj.

 • Kom tillbaka efter utmattningen

  Publicerad: 2021-05-11

  Kom tillbaka efter utmattningen

  I det här webbinaret kommer en arbetspsykolog att berätta vad utmattningssyndrom är. Hur känner du igen de första signalerna? När är det dags att börja återvända till livet och arbetet? Vi kommer att diskutera hur du kan skapa dig en fungerande vardag utan att riskera att bränna ut dig igen.

 • Så skriver du ett personligt brev

  Publicerad: 2021-05-11

  Så skriver du ett personligt brev

  Hur personligt ska ett personligt brev vara? Hur fångar jag arbetsgivarens intresse? Hur kan jag visa arbetsgivaren vad jag kan bidra med? Det och mycket mer får du reda på i detta webbinar!

 • verksamt.se Live: Sjukförsäkring & pension

  Publicerad: 2021-05-11

  verksamt.se Live: Sjukförsäkring & pension

  Välkommen till ett webbinarium som framförallt kommer att ägnas åt en fördjupning om sjukförsäkring och pension för dig som driver företag. Under det här webbinariet kommer du att få träffa experter från Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten som berättar om vilken trygghet du har som egen företagare.

 • Möjligheter och styrkor när du söker jobb

  Publicerad: 2021-05-10

  Möjligheter och styrkor när du söker jobb

  I det här avsnittet kommer vi att lyfta fram möjligheter och styrkor hos dig när du söker jobb och har en funktionsnedsättning. Miranda Nour Forsberg från Arbetsförmedlingen har jobbat många år med personer som behöver extra stöd i sitt jobbsökande. Hon berättar vad du själv kan göra och var Arbetsförmedlingen kan hjälpa till med.

 • Om jobb- och utvecklingsgarantin (på persiska)

  Publicerad: 2021-05-06

  Om jobb- och utvecklingsgarantin (på persiska)

  Det här webbinariet är riktat till dig som kommer att delta i programmet jobb- och utvecklingsgarantin. Du får information om vilka regler och villkor som gäller och vilka aktiviteter du kan delta i inom programmet.%0A%0Aاین وبینار در باره برنامه تضمین کار و پیشرفت می باشد. در این وبینار اطلاعات لازم را در باره قوانین، شروط ، فعالیت ها و پشتیبانی هایی موجود در برنامه دریافت خواهید کرد. شما میتوانید از طریق گوشی هوشمند, رایانه و یا رایانه لوحی این وبینار را ببینید. بعد از اتمام وبینار شما می توانید سوالات خود را در اطاق چت طرح نمایید.

 • Sök jobb hemifrån under Coronatider

  Publicerad: 2021-05-06

  Sök jobb hemifrån under Coronatider

  Det finns många sätt att söka jobb på utan att du behöver besöka eller vara i kontakt med Arbetsförmedlingen. Med hjälp av en mobil eller en dator kan du söka jobb var du än befinner dig på ett enkelt sätt. Vilket passar väldigt bra i tider när vi ska hålla social distans. I det här webbinariet får du tips på hur du kan kicka igång ditt jobbsökande eller fortsätta att söka jobb på bästa sätt. Allt på egen hand med våra digitala tjänster.

 • Om jobbgarantin för ungdomar

  Publicerad: 2021-05-06

  Om jobbgarantin för ungdomar

  Det här webbinariet är riktat till dig som kommer att delta i programmet jobbgarantin för ungdomar. Du får information om vilka regler som gäller och vilka aktiviteter du kan delta i inom programmet.

 • Extra stöd för ungdomar

  Publicerad: 2021-05-05

  Extra stöd för ungdomar

  Är du ungdom och har en funktionsnedsättning? Behöver du skriva in dig och vill du veta vilket stöd du kan få av Arbetsförmedlingen? Då är det här webbinaret för dig. Vi kommer att prata om vad du ska tänka på när du skriver in dig, vilka stöd som finns och andra tips som ska hjälpa dig komma närmare ett jobb eller en utbildning.

 • Boosta din självkänsla!

  Publicerad: 2021-05-05

  Boosta din självkänsla!

  Det är inte helt ovanligt att självkänslan får en dipp när man har sökt jobb ett tag. Kanske har du fått nej efter nej eller känner dig opeppad när du ska skriva en jobbansökan. Men visste du att självkänslan faktiskt är något som du kan träna upp? Det kan du göra med hjälp av olika tekniker och metoder! I det här webbinariet får du massor med tips och trix som gör att du kan boosta din självkänsla!

 • Om jobb- och utvecklingsgarantin

  Publicerad: 2021-05-05

  Om jobb- och utvecklingsgarantin

  Det här webbinariet är riktat till dig som kommer att delta i programmet jobb- och utvecklingsgarantin. Du får information om vilka regler som gäller och vilka aktiviteter du kan delta i inom programmet.

 • Nätverka dig till ett jobb

  Publicerad: 2021-05-04

  Nätverka dig till ett jobb

  Att det är bra att nätverka när man söker jobb har du säkert hört, men hur gör man egentligen? Vart ska jag börja? Hur utökar jag mitt befintliga nätverk? Vi går igenom hur du kan kartlägga, kontakta och utveckla ditt nätverk.

 • Nya sökfilter i Platsbanken

  Publicerad: 2021-05-04

  Nya sökfilter i Platsbanken

  Nu kan du filtrera dina sökningar i Platsbanken på tre nya sätt för att hitta lediga jobb. Det ska underlätta för dig att se jobbannonser som motsvarar det du vill söka och göra det enklare för dig att veta vilka jobb som finns. Dessutom kan du som letar sommarjobb hitta dem enkelt genom en direktlänk från Platsbankens förstasida.

 • Så skriver du ett cv

  Publicerad: 2021-05-04

  Så skriver du ett cv

  Ditt cv ska visa arbetsgivaren vilka kompetenser du har, så vilket sätt kan du göra det? Och vad är skillnaden mellan tematiskt cv och kronologiskt cv? Det här webbinariet tar upp vad ett cv kan innehålla och andra vanliga frågor kring cvn.

 • Experten tipsar: När du behöver byta yrkesbana

  Publicerad: 2021-05-04

  Experten tipsar: När du behöver byta yrkesbana

  Har du förlorat jobbet under pandemin? Då kan det vara läge för dig att byta yrke. Du vet väl att det finns gott om snabba utbildningsvägar till jobb med goda framtidsutsikter. Charlotte Lindman, Arbetsförmedlingens arbetssökarexpert, ger smarta tips på hur du kan lägga om kursen.

 • Marknadsför dig själv

  Publicerad: 2021-05-03

  Marknadsför dig själv

  Personlig marknadsföring handlar om att visa arbetsgivaren ditt professionella jag. Att visa vem du är som medarbetare och vad du kan bidra med på en arbetsplats. Genom att du lär dig hur du lyfter fram dina egenskaper på ett tydligt sätt kommer du att ligga steget före många andra som söker jobb. I det här avsnittet får du enkla tips på hur du kommer igång med din personliga marknadsföring!   Gäst: Ellinor Wassberg Programledare: Charlotte Lindman Tekniker: Andreas Damgaard   Ge oss gärna feedback på det här avsnittet och berätta om vad du tycker att vi ska prata om i podden. Skriv då till: podcast@arbetsformedlingen.se. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.