Tips, inspiration och nyheter

Här får du tips och nyheter som kan ge dig värdefull inspiration när du
söker jobb. Du kan välja att läsa, lyssna eller att titta på våra tips.

 • Arbetsmarknadsutbildning gör skillnad

  Publicerad: 2020-11-30

  Arbetsmarknadsutbildning gör skillnad

  Kan en arbetsmarknadsutbildning göra skillnad? Ja, både för dig och din blivande arbetsgivare. En arbetsmarknadsutbildning ger dig goda chanser till jobb och många arbetsgivare hittar just de medarbetarna de behöver. Om du går en arbetsmarknadsutbildning kan alla bli vinnare.

 • Om Utbildning Nord

  Publicerad: 2020-11-26

  Om Utbildning Nord

  Är du nyfiken på vad Utbildning Nord är? Det här webbinariet vänder sig till dig som under en period vill flytta till Övertorneå och Hedenäset i Norrbotten för att utbilda dig. Oavsett om du vill byta yrke inom din nuvarande bransch eller om du vill upptäcka en helt ny bransch så har Utbildning Nord utbildningar som kan vara intressanta för dig.%0A %0AUtbildning Nord erbjuder utbildningar inom flera olika branscher, bland annat inom IT, industri och vård och omsorg.

 • Sök jobb hemifrån under Coronatider

  Publicerad: 2020-11-26

  Sök jobb hemifrån under Coronatider

  Det finns många sätt att söka jobb på utan att du behöver besöka eller vara i kontakt med Arbetsförmedlingen. Med hjälp av en mobil eller en dator kan du söka jobb var du än befinner dig på ett enkelt sätt. Vilket passar väldigt bra i tider när vi ska hålla social distans. I det här webbinariet får du tips på hur du kan kicka igång ditt jobbsökande eller fortsätta att söka jobb på bästa sätt. Allt på egen hand med våra digitala tjänster.

 • Om jobbgarantin för ungdomar

  Publicerad: 2020-11-26

  Om jobbgarantin för ungdomar

  Det här webbinariet är riktat till dig som kommer att delta i programmet jobbgarantin för ungdomar. Du får information om vilka regler som gäller och vilka aktiviteter du kan delta i inom programmet.

 • Vanliga intervjufrågor

  Publicerad: 2020-11-25

  Vanliga intervjufrågor

  Vilka är de vanligaste intervjufrågorna? Och vad förväntar sig arbetsgivaren för svar? I det här webbinariet pratar vi mer om hur du kan resonera för att göra ett så bra intryck som möjligt när du svarar på arbetsgivarens frågor.

 • Om jobb- och utvecklingsgarantin

  Publicerad: 2020-11-25

  Om jobb- och utvecklingsgarantin

  Det här webbinariet är riktat till dig som kommer att delta i programmet jobb- och utvecklingsgarantin. Du får information om vilka regler som gäller och vilka aktiviteter du kan delta i inom programmet.

 • Så ser framtidsutsikterna ut för ungas drömyrken

  Publicerad: 2020-11-25

  Så ser framtidsutsikterna ut för ungas drömyrken

  Ingenjör, läkare och psykolog, toppar listan på yrken som du mellan 15 och 24 år helst vill ha, visar en ny undersökning. Men är de populäraste jobben något att satsa på? Fredrik Mörtberg, arbetsmarknadsanalytiker på Arbetsförmedlingen ger svar.

 • Skräddarsy din rekrytering med oss! (för arbetsgivare)

  Publicerad: 2020-11-24

  Skräddarsy din rekrytering med oss! (för arbetsgivare)

  Letar du efter rätt kompetens? Pandemin förändrar arbetsmarknaden och vi behöver tänka i nya banor. Arbetsförmedlingen satsar nu på olika typer av yrkesutbildningar för att hjälpa arbetsgivare att hitta rätt personal och arbetssökande att hitta rätt jobb. I det här webbinariet berättar projektledare Camilla Hane bland annat om hur du skräddarsyr en rekryteringsutbildning med oss. Lyssna också på framgångshistorien med Kunskapsskolan som hittade en ny kock via vår tjänst Anställ från utbildning.

 • Nätverka dig till ett jobb

  Publicerad: 2020-11-24

  Nätverka dig till ett jobb

  Att det är bra att nätverka när man söker jobb har du säkert hört, men hur gör man egentligen? Vart ska jag börja? Hur utökar jag mitt befintliga nätverk? Vi går igenom hur du kan kartlägga, kontakta och utveckla ditt nätverk.

 • Så skriver du ett cv

  Publicerad: 2020-11-24

  Så skriver du ett cv

  Ditt cv ska visa arbetsgivaren vilka kompetenser du har, så vilket sätt kan du göra det? Och vad är skillnaden mellan tematiskt cv och kronologiskt cv? Det här webbinariet tar upp vad ett cv kan innehålla och andra vanliga frågor kring cvn.

 • Läge att studera? Välj en inriktning som leder till jobb!

  Publicerad: 2020-11-23

  Läge att studera? Välj en inriktning som leder till jobb!

  Har du nyligen blivit arbetslös och behöver byta yrkesbana? Nu är rätt tid att börja studera, och det finns utbildningar som passar alla – oavsett ålder, läshuvud eller livssituation. – Den korta tiden du lägger på studier nu kommer du gynnas av under resten av din karriär, säger Ellinor Wassberg, jobbsökarexpert på Arbetsförmedlingen.

 • Psykologens tips: Så tar du dig igenom arbetslösheten

  Publicerad: 2020-11-23

  Psykologens tips: Så tar du dig igenom arbetslösheten

  Har du nyligen blivit av med jobbet, mår dåligt över det – och har ingen aning om hur du ska komma vidare? Det är helt normala känslor, och det finns flera saker du kan göra för att underlätta vägen tillbaka till ett jobb. – Att kunna möta de här negativa känslorna och bemästra dem är också en erfarenhet, säger Betti Lukic, psykolog på Arbetsförmedlingen.

 • Lyft fram din kompetens på intervjun – tipsen du inte får missa!

  Publicerad: 2020-11-23

  Lyft fram din kompetens på intervjun – tipsen du inte får missa!

  För att lyckas på en anställningsintervju behöver du visa arbetsgivaren eller rekryteraren dina styrkor och din kompetens. Genom att vara förberedd på rätt sätt till intervjun får du ett stort försprång och kan bli den som får jobbet! Det blir vanligare att arbetsgivare använder sig av kompetensbaserad intervju. Kompetensbaserad intervju innebär att du ska lyfta fram dina kompetenser och berätta om hur du jobbar och löser en situation utifrån dina kunskaper. Vi gästas av Båb Bengtsson som berättar hur du lyckas med det. Han jobbar med employer branding på Karolinska universitetssjukhuset och när han rekryterar lyssnar han in vilket engagemang en kandidat har och hur öppen personen är för att lära sig nya saker. De flesta företag lever i en föränderlig värld och då gäller det att hitta personal som vill hänga med på den resan, berättar Båb. Lyssna på hela avsnittet för fler tips.

 • Jobbchansen Online - Karolinskamässan

  Publicerad: 2020-11-20

  Jobbchansen Online - Karolinskamässan

  Karolinska universitetssjukhuset söker dig som är sjuksköterska och är redo att ta nästa steg i karriären! Vi sänder jobbmässan live och under sändningen kan du ställa frågor via en chatt till Karolinska. Det bästa av allt är att du kan söka jobb direkt samma kväll genom en videointervju.

 • How to write a CV - a webinar in English

  Publicerad: 2020-11-19

  How to write a CV - a webinar in English

  The way you write an application can vary from country to country. In this webinar we will discuss how to write a CV when you apply for a job in Sweden. We will also give you tips on how to present your application professionally in order to catch a recruiter's eye.

 • Om Stöd och matchning

  Publicerad: 2020-11-19

  Om Stöd och matchning

  Söker du jobb eller funderar på studier men behöver hjälp? Då är Stöd och matchning en tjänst för dig! Detta webbinar handlar om tjänsten Stöd och matchning som Arbetsförmedlingen erbjuder dig som behöver stöd i ditt arbetssökande. Vi gästas av två experter från Arbetsförmedlingen som kommer förklara innehållet i tjänsten och målsättningen. Vi kommer även försöka besvara många av dina frågor under webbinariet.

 • Personligt brev – från grunden (på lätt svenska)

  Publicerad: 2020-11-19

  Personligt brev – från grunden (på lätt svenska)

  Det här webbinariet är till för dig som vill skapa ett cv från grunden. Kanske har du aldrig skrivit ett cv förut, eller så kanske du bara vill få en mycket grundläggande genomgång. Då har du kommit rätt! Du kommer att få veta hur du laddar ner en cv-mall från Arbetsförmedlingens hemsida och hur du sedan kan fylla i den på egen hand. I webbinariet får du tydliga exempel på rubriker och vad du kan skriva under dem. Webbinariet är på lätt svenska.

 • Karriärvägledning, del 2

  Publicerad: 2020-11-18

  Karriärvägledning, del 2

  Arbetsmarknaden idag är väldigt bred och det uppstår ständigt nya yrken. Många byter yrkesbana en eller flera gånger i livet och det kan vara svårt att veta vilket val som är bäst. I den här webbinarieserien, bestående av tre delar, lär du dig hur du kan vägleda dig själv till ett nytt yrke eller utbildning. Här i del två pratar vi om arbetsmarknaden och du reda på om var jobben finns just nu och på sikt. Du blir också guidad till smarta vägar som du själv kan leta upp värdefull information om var jobben finns och hur olika vägar till jobb kan se ut. Du kan delta på detta webbinar även om du inte har sett föregående avsnitt.

 • Boosta din självkänsla!

  Publicerad: 2020-11-18

  Boosta din självkänsla!

  Det är inte helt ovanligt att självkänslan får en dipp när man har sökt jobb ett tag. Kanske har du fått nej efter nej eller känner dig opeppad när du ska skriva en jobbansökan. Men visste du att självkänslan faktiskt är något som du kan träna upp? Det kan du göra med hjälp av olika tekniker och metoder! I det här webbinariet får du massor med tips och trix som gör att du kan boosta din självkänsla!

 • Anmäl dig till jobb- och studiemässan Bazaren

  Publicerad: 2020-11-18

  Anmäl dig till jobb- och studiemässan Bazaren

  Den 3 till 4 december hålls nästa upplaga av Bazaren, Sveriges största mässa för jobb, utbildning och starta eget. För första gången kommer mässan bli helt digital. Det enda som behövs för att delta är en internetuppkoppling och en dator eller mobil.