Tips, inspiration och nyheter

Här får du tips och nyheter som kan ge dig värdefull inspiration när du
söker jobb. Du kan välja att läsa, lyssna eller att titta på våra tips.

 • Tjäna pengar på ditt varumärke

  Publicerad: 2021-01-24

  Tjäna pengar på ditt varumärke

  Ett varumärke kan vara ett namn, en symbol, en tjänst eller ett helt företag. Har du tankar på att starta ett företag? Då kan du behöva skydda ditt varumärke för att inte förlora pengar. För ditt varumärke kan vara din mest värdefulla tillgång. Experten Anna Lundqvist från patent och registreringsverket förklarar hur du kan tjäna pengar på ditt varumärke och vad som behöver skyddas när du startar ditt företag.

 • Ny i Sverige: Snabbspår för lärare

  Publicerad: 2021-01-21

  Ny i Sverige: Snabbspår för lärare

  Det här webbinariet om snabbspår för lärare och förskollärare vänder sig till dig som: Har utbildning som lärare eller förskollärare från ett land utanför EU/EES, Har betyg bedömda av UHR, Är inskriven som arbetssökande på Arbetsförmedlingen, Har läst svenska motsvarande SVA 1. I webbinariet får du information om distansutbildning för lärare och förskolelärare vid Malmö universitet.

 • Skriv in dig – så får du koll!

  Publicerad: 2021-01-21

  Skriv in dig – så får du koll!

  Att anmäla sig till arbetsförmedlingen och skriva in sig är första steget när man blir arbetslös. Men vad händer sen, efter att man skrivit in sig? I webbinariet ”Skriv in dig – så får du koll” får du veta vad som gäller när man blir arbetslös – och vilken hjälp man kan få från Arbetsförmedlingen. Du som skrivit in dig får veta hur du kan ansöka om ersättning, hur aktivitetsrapporteringen och Mina sidor funkar. Du får också tips på hur du kommer igång med ditt jobbsökande och annat som är bra att känna till när man blir arbetslös.

 • Boosta din självkänsla!

  Publicerad: 2021-01-20

  Boosta din självkänsla!

  Det är inte helt ovanligt att självkänslan får en dipp när man har sökt jobb ett tag. Kanske har du fått nej efter nej eller känner dig opeppad när du ska skriva en jobbansökan. Men visste du att självkänslan faktiskt är något som du kan träna upp? Det kan du göra med hjälp av olika tekniker och metoder! I det här webbinariet får du massor med tips och trix som gör att du kan boosta din självkänsla!

 • Om jobb- och utvecklingsgarantin

  Publicerad: 2021-01-20

  Om jobb- och utvecklingsgarantin

  Det här webbinariet är riktat till dig som kommer att delta i programmet jobb- och utvecklingsgarantin. Du får information om vilka regler som gäller och vilka aktiviteter du kan delta i inom programmet.

 • Nätverka dig till ett jobb

  Publicerad: 2021-01-19

  Nätverka dig till ett jobb

  Att det är bra att nätverka när man söker jobb har du säkert hört, men hur gör man egentligen? Vart ska jag börja? Hur utökar jag mitt befintliga nätverk? Vi går igenom hur du kan kartlägga, kontakta och utveckla ditt nätverk.

 • Så skriver du ett personligt brev

  Publicerad: 2021-01-19

  Så skriver du ett personligt brev

  Hur personligt ska ett personligt brev vara? Hur fångar jag arbetsgivarens intresse? Hur kan jag visa arbetsgivaren vad jag kan bidra med? Det och mycket mer får du reda på i detta webbinar!

 • Varför är det viktigt att gå gymnasiet?

  Publicerad: 2021-01-18

  Varför är det viktigt att gå gymnasiet?

  Det finns många möjligheter att läsa in gymnasiet när du är vuxen för att få gymnasiebehörighet. Men varför är det viktigt att gå gymnasiet? Vad spelar det för roll egentligen? Ökar verkligen mina chanser att få ett jobb om jag har en gymnasieutbildning? Lyssna på vad arbetsgivare, gymnasieungdomar och experterna säger i detta insiktsfulla avsnitt!

 • Arbetsmarknadsutbildning gav Rebecca jobb direkt

  Publicerad: 2021-01-15

  Arbetsmarknadsutbildning gav Rebecca jobb direkt

  När Rebecca Edwall var arbetslös fick hon tips av Arbetsförmedlingen att gå en arbetsmarknadsutbildning till besiktningstekniker. – Nej, var min första tanke, jag kan ju inget om bilar. Men sedan blev jag nyfiken och sökte och fick plats på utbildningen. Och den gav jobb direkt, säger hon.

 • How to write a CV - a webinar in English

  Publicerad: 2021-01-14

  How to write a CV - a webinar in English

  The way you write an application can vary from country to country. In this webinar we will discuss how to write a CV when you apply for a job in Sweden. We will also give you tips on how to present your application professionally in order to catch a recruiter's eye.

 • Sök jobb hemifrån under Coronatider

  Publicerad: 2021-01-14

  Sök jobb hemifrån under Coronatider

  Det finns många sätt att söka jobb på utan att du behöver besöka eller vara i kontakt med Arbetsförmedlingen. Med hjälp av en mobil eller en dator kan du söka jobb var du än befinner dig på ett enkelt sätt. Vilket passar väldigt bra i tider när vi ska hålla social distans. I det här webbinariet får du tips på hur du kan kicka igång ditt jobbsökande eller fortsätta att söka jobb på bästa sätt. Allt på egen hand med våra digitala tjänster.

 • Om jobbgarantin för ungdomar

  Publicerad: 2021-01-14

  Om jobbgarantin för ungdomar

  Det här webbinariet är riktat till dig som kommer att delta i programmet jobbgarantin för ungdomar. Du får information om vilka regler som gäller och vilka aktiviteter du kan delta i inom programmet.

 • Lyckas med ett video-cv

  Publicerad: 2021-01-13

  Lyckas med ett video-cv

  Ett video-cv blir allt vanligare inslag i olika rekryteringsprocesser. Video-cvt ger dig en möjlighet att komplettera med mer information än du har i dina ansökningshandlingar och är extra smidigt om du föredrar att presentera dig själv muntligt. I det här webbinariet pratar vi om hur du lyckas med ett video-cv!

 • Effektivisera ditt jobbsökande i krisen

  Publicerad: 2021-01-13

  Effektivisera ditt jobbsökande i krisen

  När arbetsmarknaden och samhället svajar så är det viktigare än någonsin att skapa rutiner och strukturer som kan bli trygga hållpunkter i vardagen. I det här webbinariet får du gyllene tips på enkla knep som dessutom gör dig mer effektiv i ditt jobbsökande.

 • Personlig marknadsföring

  Publicerad: 2021-01-12

  Personlig marknadsföring

  Hur kan jag förtydliga andras bild av mig, och hur berättar jag om vem jag är utan att det blir klyschigt? I det här webbinariet får du tips på hur du kan marknadsföra dig själv för att göra ett riktigt bra intryck när du är i kontakt med en arbetsgivare eller någon annan som kan hjälpa dig vidare till ett nytt jobb.

 • Så skriver du ett cv

  Publicerad: 2021-01-12

  Så skriver du ett cv

  Ditt cv ska visa arbetsgivaren vilka kompetenser du har, så vilket sätt kan du göra det? Och vad är skillnaden mellan tematiskt cv och kronologiskt cv? Det här webbinariet tar upp vad ett cv kan innehålla och andra vanliga frågor kring cvn.

 • Arbetsmarknadsministerns bästa jobbtips

  Publicerad: 2021-01-11

  Arbetsmarknadsministerns bästa jobbtips

  I det här avsnittet träffar vi Sveriges arbetsmarknadsminister Eva Nordmark. Hon summerar året som gått och lyfter bland annat fram de överenskommelser under pandemin som underlättat för dig som är arbetssökande. Eva besvarar även era frågor om exempelvis vad hon skulle göra om hon blev arbetssökande idag. Hon berättar också att hon fick nobben när hon sökte jobb på Arbetsförmedlingen. Lyssna på hela avsnittet för att höra mer.

 • Kicka igång 2021

  Publicerad: 2021-01-11

  Kicka igång 2021

  Gör en rivstart och kicka igång det nya året! Vi vill boosta dig genom sju konkreta tips för ditt jobbsökande 2021. Det kan vara så enkelt som att skicka en god fortsättning-hälsning på sociala medier eller att stanna upp och fundera på allt bra du gjorde under förra året. Du kommer också att få ta del av ett framgångsrecept. Arbetsförmedlingens jobbpodd hälsar dig välkommen till jobbsökaråret 2021. Nu kör vi!

 • Nu är det enklare att hitta rätt arbetsmarknadsutbildning

  Publicerad: 2021-01-07

  Nu är det enklare att hitta rätt arbetsmarknadsutbildning

  För dig som är intresserad arbetsmarknadsutbildningar finns nu uppdaterade menyer som gör det enklare att filtrera dina sökningar i aktivitetskalendern.

 • Kicka igång 2021

  Publicerad: 2021-01-05

  Kicka igång 2021

  2021 har kommit hit med nya möjligheter. I det här webbinariet hjälper vi dig att kicka igång jobbsökaråret på bästa sätt! Du kommer få tips på hur du kan: Skriva ett bra cv, lära dig av dina erfarenheter från 2020 och hitta snabba vägar till jobb.